• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6'lı Masa'nın yeni formülüne hukuk engeli

Yeniakit Publisher
2023-03-06 19:39:00 - 2023-03-06 19:42:44

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, İYİ Parti tarafından önerilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülünün anayasaya aykırı olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, CHP'li iki belediye başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülüyle ilgili, "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur" açıklamasını yaptı.

"Halk hesabını sorar"

Mehmet Uçum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez (m.127/5). Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" ifadelerinde bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

samimi

CHP'nin karakteristik yapısını çok güzel açık etmiş... aslında canı istediği zaman istediği yerde...istediği şartlarda kural değiştirebilmeyi "Kendi çıkarları " söz konusu olduğunda nasıl da kolaylıkla yapabildiklerini ifşa ediyor...koca koca duayen saydıkları kelli felli gazeteciler hemen bunu meşrulaştırma ya bile kalktılar...bunu kendi çevrelerine kabul ettirmek için de Kayyum atanan belediyeleri göstermek sûretiyle haklılık payı çıkarmaya kalktılar...be hey gafiller...biri teröre destek veren belediye...halkın çıkarı...devletin selâmeti söz konusudur...zorunluluk vardır...burada ne gibi bir zorunluluk gördünüz?

Bal

'Misafir' rumuzu enflasyondan beter oldu...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23