• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6'lı masada kriz oluşturacak açıklama! Saadet Partisi'ne zehir zemberek sözlerle resti çektiler

Yeniakit Publisher
2023-01-22 07:43:00 - 2023-01-22 08:51:23
6'lı masada kriz oluşturacak açıklama! Saadet Partisi'ne zehir zemberek sözlerle resti çektiler

Milli Görüş Hareketi temsilcilerinin kurduğu 'Haymana Mutakabatı Heyeti'nin yayınladığı bildiride Saadet Partisi'nin Milli Görüş'ü temsil etme özelliğini yitirmekle karşı karşıya kalındığı belirtilerek cumhurbaşkanı adayının Milli Görüşçü olması gerektiği belirtildi.

Altlı masada aday belirsizliği devam ederken Saadet Partisi'nin Temel Karamollaoğlu yönetiminde çizdiği politikaya karşı olan Milli Görüş Hareketi temsilcilerinin kurduğu 'Haymana Mutakabatı Heyeti' yayınladığı bildiri ile resti çekti. Altlı masanın cumhurbaşkanlığı adayı bilmecesi içerisinde partinin çizgisinden çıkarak savrulduğu vurgulanan bildiride, adayın 'Milli Görüşçü' olması gerektiği açıklandı.

Saadet Partisi'nin 30 Kasım 2022 tarihinde düzenlediği Olağan Kongresi öncesinde 'Haymana Mutabakatı Heyeti'ni oluşturan Milli Görüş Hareketi temsilcileri 2023 seçimlerine giderken yeni bir bildiri yayınladı. Bildiride; 6'lı masa ve mevcut Saadet Partisi yönetimine sert tepki gösterildi.

Haymana Mutakabatı Heyeti Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Yaşar imzasıyla yayınlanan bildiride şu ifadeler dikkat çekti:

Saadet Partisi'nin esas yapması gereken şey illaki bir partiyle beraber olmak değil, gerekli çalışmaları fedakarca yaparak tek başına iktidara yürümenin yollarını aramaktır. 6'lı masa ile yapılan iş birliği milli görüşçü seçmenin yavaş yavaş partiden uzaklaşmasına sebep olmuş, farklı partilere gitmiş ama Saadet Partisine dönmek isteyen milli görüşçülerin yolunu kesmiştir"

"Milli Görüş'ü temsil etme özelliğini yitirmekle karşı karşıya kalmıştır"

"Seçimlere giderken Saadet Partisi ilke ve esas olarak savrulmuş, kriter koyamaz hale gelmiş, aday çıkaramaz bir parti olmuş, kendi içinde birliğini kaybetmiş ve nitekim Milli Görüş'ü temsil etme özelliğini yitirmekle karşı karşıya kalmıştır. Saadet Partisi'ni Milli Görüş'ün tarih tecrübesine uygun ve hareketimizin dayandığı ilkeleri esas alan, inancımızın temel ilkeleri doğrultusunda adım atmaya davet ediyoruz."

"Cumhurbaşkanı adayımız Milli Görüşçü olmalı"

"2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak; Ülkemiz seçimlere giderken 6'lı Masa, Milli Görüş'ün aday belirleme esas ve usulünde olmayan bir şekilde kazanacak aday, Erdoğan'ı yenecek aday, herkesin oyunu alacak aday gibi hiçbir esas, ilke ve ahlak taşımayan kriterleri önermektedir. Halbuki Milli Görüş Hareketi'nin geçmişi, tecrübesi ve dayandığı ilkeler itibarıyla Milli Görüş kriterlerini ortaya koyması ve bu kriterlere uygun adayı milletimize teklif etmesi beklenirdi."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayrettin HATUNOĞLU

Bu ülkenin başka problemi yok mu kardeşim? Tek derdimiz cumhurbaşkanı adayı kim olacak mı? Millet geçim derdinde yetkililer seçim derinde. Bu ülkede hakimler önüne gelen her suçluyu bir bahane ile serbest bırakıyor. Katiller, hırsızlar, cinsel sapıklarla içi içe yaşıyoruz. Güvenlik, Allah'a emanet piyasayı kazıkçılar kasıp kavuruyor, Her gün beş on kadın öldürülüyor, televizyon kanallarıdan ahlaksızlık akıyor, aile çöküyor, Gençliğin hali içler acısı biz bunlara çözüm bulmak için tartışmak yerine Kim cumhurbaşkanı olacak? Bize ne kardeşim kim olursa olsun. Biz can derdinde, birileri iktidar olma peşinde.

Yasemin akit yayınla

Ermeni İslâm düşmanlığı yapan, fahriye LGBT ci kemal kılıçdaroğlu'nu, Ermeni meral akşeneri, Savunma Sanayii mize dil uzatan fetöcü ne olduğu belirsiz nankör ali babacan ve ALLAH sız hdpkklıları seçtiler, Saadetpkklılar, LGBT saadet çiler, Ahireti unutup, Erbakan Hocaya ihanet ettiler, partinin ismini hdpkklılgbtcisaadet olarak değiştirebilirler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23