Dolmalık biberden esinlenen ziraat mühendisi Büşra Yapıcı, 5 yıllık ıslah çalışması neticesinde şekli dolmalık bibere, tadı ve aroması ise domatese benzeyen "dolmalık domates" üretti. Antalya’da faaliyet gösteren bir tohumculuk firmasının sahibi ziraat mü
Normal domatesin yumuşak olması nedeniyle dolma yapımının zor olduğunu ve hemen dağıldığını anlatan Yapıcı, dağılmayan ama domates tadı verecek bir çeşit üzerinde çalıştığını bildirdi. Laboratuvar ortamında melezleme yöntemiyle ıslah çalışmaları yaptığını dile getiren Yapıcı, dolmalık domates tohumunu elde ederek, ilk üretimi bu yıl kendi serasında gerçekleştirdiğini kaydetti. İlk üründen başarılı sonuç elde eden Yapıcı, şekli dolmalık bibere, tadı ise domatese benzeyen "dolmalık domates" üretti.