• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

5 generale tutuklama talebi

Yeniakit Publisher
2013-02-13 22:25:00 - 2013-02-13 21:26:26
5 generale tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadeleri alınan, emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Korgeneral Köksal Karabay, emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya ve emekli Koramiral Altaç

YENİ AKİT/ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasında yeni bir gözaltı dalgası yaşandı. Soruşturma savcısı Mustafa Bilgili, 3’ü general, 2’si amiral olmak üzere 5 emekli askerin ifadesini aldı. Soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz Ankara Adliyesi’ne getirildi. İstanbul’da bulunan emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya ile emekli Koramiral Altaç Atılan ise Terörle Mücadele ekipleri eşliğinde İstanbul Adalet Sarayı’na getirilerek, burada sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrolün ardından Alpkaya ve Atılan adliyeden ayrıldı. 2 emekli amiral daha sonra THY’nin tarifeli seferiyle Ankara’ya getirildi. Ankara Adliyesi’nde savcılık katına çıkarılan emekli paşalar, TMK’nın 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye ifade verdi.
5 generale tutuklama talebi
Polis nezaretinde Ankara Adliyesi’ne getirilen Yöney, Alpkaya, Karabay, Atılan ve Yılmaz soruşturmayı yürüten TMK’nın 10. Maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin’e ifade verdi. Yöney, Alpkaya, Karabay, Atılan ve Yılmaz ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
7 DALGADA 91 GÖZALTI
28 Şubat soruşturması kapsamında 7 dalgada gerçekleştirilen operasyonlarda, gözaltına alınan 91 kişiden 60’ı tutuklanarak cezaevine konulmuştu. 31 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak, Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal, Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Korgeneral Tevfik Özkılınç, Tümgeneral Çetin Saner, Tümgeneral Erdal Şenel ve YÖK Başkanı Kemal Gürüz gibi isimler bulunuyordu. Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman ise, ilerleyen yaşları ve sağlık sorunları nedeniyle cezaevine gönderilmemişti.
UZUN DA TALİMATLA İFADE VERDİ
Öte yandan, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun sürdürülen bir soruşturma kapsamında talimatla ifade verdi. Uzun, akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne gelerek, talimat ifadeleriyle görevli TMK’nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer’e ifade verdi. Uzun, ifadesinin ardından Ankara Adliyesi’nden ayrıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23