• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

4.5G ile perakende sektörüne doping etkisi

Yeniakit Publisher
2016-05-12 17:58:00 -
4.5G ile perakende sektörüne doping etkisi

4.5 G yüksek hızının, iş ve sosyal hayattaki alışkanlıkları değiştireceği, yeni teknolojinin cep telefonu perakende sektörünü, hareketlendireceği öngörülüyor.

4.5 G teknolojisinin getirdiği hızlı ve daha geniş internete erişilebilirlikten yararlanmak isteyen kullanıcıların, cep telefonu satışlarını arttıracağı açıklandı.   Cep telefonlarına yönelik en kapsamlı güvence hizmet paketini sunan Cepkask A.Ş. Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, Türkiye de 2016 yılı sonunda 12 milyon civarında cep telefonu satışının gerçekleşeceği bu durumun satış sonrası hizmetlilerini de etkileyeceğini belirtti.

Cep telefonlarına yönelik garantinin karşılamadığı kullanıcı hatalarına karşı içinde sigorta hizmetinin de olduğu en kapsamlı güvence paketini sunarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve iki milyonun üzerinde kullanıcıya hizmet veren Cepkask A. Ş. Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, 4. 5 G hızına ulaşmak isteyen kullanıcıların yeni telefon ihtiyacının artacağını,  operatörlerin yeni kampanyalarla pazara büyük bir hareket getireceğini, telefon satışlarının aylık bir milyon sınırını bile geçebileceğini öngördüklerini açıkladı. Artan cep telefonu satışlarının, satış sonrası hizmetleri de etkileyeceğini belirten Gülgeç, cep telefonlarına yönelik olarak sundukların teknik destek, değişim ve tüketici danışma konularında her geçen alt yapılarını güçlendirip, kadrolarını genişleterek gelen başvurulara en etkili ve hızlı çözümler sundıklarını söyledi.

SOSYAL YAŞAM, MOBİL HAYAT OLDU

Tayfun Gülgeç

Gülgeç, 4.5 G teknolojisinin cep telefonu perakende sektörüne getireceği hareketlikle ile ilgili ayrıca şöyle konuştu: ‘"Mobil telefon kullanıcılarının alışkanlıklarını değiştirecek olan 4.5 G teknolojisi, iş hayatı başta olmak üzere sosyal hayatı da etkileyecek. Rakamsal değerler üzerinden baktığımızda, BTK verilerine göre mobil abone sayısı, 73.2 milyona, 3G abone sayısı da 49,9 milyona ulaştı. Toplam mobil trafik miktarı 42,9 milyar dakika, sabit trafik miktarı ise 4,3 milyar dakika oldu. Trafiğin büyük bir kısmını (yüzde 85,7) mobilden mobile giden trafik oluşturdu. Buradan çıkarılacak sonuç 4.5 G’ nin hayatımıza girmesiyle mobil kullanıcıların daha çok internet trafiği oluşturup, daha büyük internet paketlerini kullanacağımız olmasıdır “.

İŞ VE SOSYAL HAYATA GETİRİLERİ NELER OLACAK?

Tayfun Gülgeç

Pek çok işlemin 4.5 G teknolojisi sayesinde, çok kısa sürelerde gerçekleştirileceğine de değinen Tayfun Gülgeç,  müzik dinlemekten televizyon seyretmeye ve oyun oynamaya kadar birçok alışkanlığı değiştireceğini belirtti. Bilgisayarda yapılan birçok işin, daha fazla oranda mobil cihazlardan gerçekleştirileceğini, şirket çalışanları için her yerin ofis haline gelebileceğini söyledi.  Gülgeç: "Çalışanlar işlerini her yerde ve kesintisiz yürütebilecek, ihtiyacı olan bilgilere ve dosyalara anında ulaşabilecek. Nesnelerin interneti ve bulut bilişimi, gerçek potansiyelini mobil ultra geniş bant sayesinde gösterecek. Akıllı ev ve akıllı şehir altyapılarında çalışacak milyarlarca sensör kusursuzca çalışarak hayatımızın her alanında verimlilik ve kolaylık sağlayacak. Dosyalarımızı indirmek yerine anında çevrimiçi ulaşabileceğiz. Gündelik hayatta da birçok işimizi daha yoğun şekilde mobil cihazlardan yapmaya başlayacağız, bu da kullanım alışkanlıklarımızı ve tüm sektörleri dönüştürmeye devam edecek, ekonomiye de pozitif katkı sağlayacak" dedi.

 

Yeni Akit - İsa ÖZGÜLLER / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23