• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

400 yıllık dev şirket iflas etti! 'Artık sipariş gelmiyor, işi bırakıyoruz' diyerek duyurdular

Yeniakit Publisher
2024-08-30 00:19:00 -
400 yıllık dev şirket iflas etti! 'Artık sipariş gelmiyor, işi bırakıyoruz' diyerek duyurdular

Küresel ekonomik kriz etkisini sert bir şekilde gösterirken Almanya'dan gün aşırı iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye'deki bir kesimin öve öve bitiremediği Alman ekonomisinin zor durumda olduğu böylelikle gözler önüne serilirken bu kez 400 yıllık mermer şirketi iflas etti.

Almanya'nın 400 yıllık Saksonya şirketi "Vereinigte Porphyrbrüche auf dem Rochlitzer Berge GmbH" iflas etti.

Şirket, “Sakson mermeri” olarak da bilinen doğal taş porfir ocağı işletmeciliğiyle tanınıyor. İflas haberini ilk olarak “Freie Presse” gazetesi verdi.

Genel Müdür Klaus Kalenborn "Freie Presse"ye verdiği demeçte, "Önemli olan nokta, aniden önemli ölçüde daha az sipariş almamızdır" dedi.

Bu şaşırtıcı bir gelişme, çünkü Kalenborn sadece bir yıl önce iyi bir sipariş durumundan söz etmişti. O dönemde şirketin beş çalışanı vardı.

Taşın uzun geçmişi

Rochlitz porfiri bahçe ve peyzaj düzenlemelerinde, mezar taşları ve anıtlarda ve inşaatlarda kullanılır. Örneğin, Berlin'deki bereket çeşmesi veya Königsberg'deki (Kaliningrad) Immanuel Kant'ın mezarı kırmızımsı volkanik taştan yapılmıştır.

2022 yılından bu yana Rochlitz porfiri, Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından tanınan bir “Miras Taşı” olarak da adlandırılabiliyor. Porfir tüfü, bu onura layık görülen ilk Alman doğal taşı aynı zamanda.

Porfir, ince taneli bir matris içinde büyük, iyi biçimlenmiş kristallere sahip volkanik kayaçlar için kullanılan ortak bir terim. Bu yapı malzemesi Mısır İmparatorluğu'nda çoktan çıkarılmış ve özellikle 3. yüzyılın sonunda Roma İmparatoru Konstantin zamanında popüler olmuştu. Porfirin iyi bilinen kullanımları arasında Magdeburg Katedrali'ndeki vaftiz yazı tipi, Venedik'teki St Mark Bazilikası'ndaki Venedik tetrarch grubu ve Napoleon Bonaparte'ın lahdi sayılabilir.

ARTI49

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

OMUT

Avrupa ve Amerika'da günde onlarca yüzlerce iş yeri şirket ve ticarethaneler İflas ediyor batıyor ama bir güne bir gün Halk TV FOX TV Cumhuriyet Gazetesi Sözcü Gazetesi ve onun kalemşörleri bu iflas haberlerine haber yapıp duyurmuyorlar. çünkü Arap ülkelerdeki Kralları gibi chp zihniyeti de Amerika'da Avrupa beraber diyorlar. Çünkü hep beraberler.

.....

Bizim ülkede iflaslar yok mu, siz de yazıyorsunuz konkardo ve iflaslari....Ticaret bakanlığının verilerine bakın....Adamların yıllık enflasyonu bizim bir aylık enflasyondan az.. Faizimiz onların en az on katı....Almanya batıyor, bizi kıskanıyor mu....Adamların ekonomisi dünyada ilk beşte, bizimki son beşte...Yalan mı...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23