• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

40 derece sıcakta cam bile açılamıyor! İzmir’i leş kokusu sardı!

Yeniakit Publisher
2024-08-27 13:55:00 - 2024-08-27 16:59:30

Son günlerde İzmir Körfezi'nde hakim olan balık kokusunun ardından neden koku var, ne kokuyor merak edilirken sebebi ortaya çıktı. Ağustos ayının ortalarında Karşıyaka'da hakim olan yoğun koku sosyal medyada da gündem oldu.

Son günlerde İzmir Körfezi'nde hakim olan balık kokusunun ardından neden koku var, ne kokuyor merak edilirken sebebi ortaya çıktı. Ağustos ayının ortalarında Karşıyaka'da hakim olan yoğun koku sosyal medyada da gündem oldu.
20 Ağustos günü 20 Ağustos'ta Bayraklı ilçesi Turan mevkisinde hakim olan ağır kokunun nedeni vatandaşın merak konusu olurken açıklama geldi.

Birkaç gündür devam eden koku Karşıyaka sahilinde de görülüyor.

İZMİR BALIK KOKUSU NEDEN VAR, NE OLDU?

Geçtiğimiz günlerde İzmir Körfezi'nde hakim olan yoğun balık kokusu Karşıyaka ve Bayraklı'da oluşurken vatandaşlar zor günler yaşadı. Sıcak günlerde balık kokusundan dolayı pencereler kapalı tutuluyor.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Deniz Biyoloğu Prof. Dr. Ergün Taşkın ölü balıkların sebebinin kirliliğe bağlı oksijen eksikliği olduğunu belirtti.

İZMİR KÖRFEZ'İNDE YOĞUN BALIK KOKUSU HAKİM

Çipura, Deniz Levreği gibi balıkların ölerek kıyıya vurmasından oluşan koku sosyal medyada da çok konuşuldu.

Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar konuyla ilişkin şu sözleri söyledi:

“İzmir Körfezi'nde plankton patlaması bayağıdır var. Balık ölümlerinin temel sebebi planktonlar. Deniz suyunda her 1 litrede yaklaşık 1 milyon plankton vardır. Sıcaklık ve ortamdaki kirlilik artınca sayıları 2 milyona çıkınca ortamda oksijen bırakmazlar.

Bunların zehirli olan türleri nedeniyle balıklar ölür. İlk defa İzmir Körfezi'nde 1955 yılında plankton patlaması olmuştu. Türkiye denizlerini maalesef fosseptik olarak kullanıyoruz”

Deniz suyu renginin yeşil ve kahverengiye dönmesi de dikkatlerden kaçmazken Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri incelemeleri sürdürüyor.
"Bir haftadır İzmir Hatay’da ailemin yanındayım. Hava 35-36 derece, hissedilense 40’ın üzerinde. Ancak kapı, baca sımsıkı kapalı. Dışarı çıkmayı bırakın, cam bile açamıyoruz. Çünkü neredeyse tüm şehir çok keskin şekilde ölü balık ve lağım kokuyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hüseyin

O koku ne balık nede kanalizasyon kokusu o koku ifsad olmuş insan kokusu

Mehmet Kan

CHP ye oy vermeye devam...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23