• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

4. Yargı Paketi Meclis’te

Yeniakit Publisher
2013-02-22 21:34:00 - 2013-02-22 21:35:48
4. Yargı Paketi Meclis’te

Pazartesi günleri yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı, bu Pazartesi Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’ye gelecek olması sebebiyle dün gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ -  Başbakanlık Merkez Bina’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği ve 3.5 saat süren toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını cevapladı.
“KARADENİZ OLAYLARI İLE
İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI”
Arınç,  İmralı’ya gidecek heyetle ilgili, terörü sona erdirecek adımların atılmış olduğunu belirtirken Sinop ve Samsun’da meydana gelen olayları kabul etmediklerini, bu konuyla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.
Arınç, 4. Yargı Paketi konusunun da gündemlerinde olduğunu, bazı maddelerde yapılacak değişikliklerle düşünce ve ifade özgürlüğü içindeki şiddet unsurlarını ayrıştırdıklarını ifade etti. Arınç, sözlerine yargı paketi ile ilgili imzaların Pazartesi günü tamamlanacağını da ekledi.
Yargıtay ve Danıştay başkanlarının açıklamalarına da değinen Arınç, yargıda askeri ve sivil olmak üzere iki başlılık bulunduğunu, bunu teke indirmeyi düşündüklerini, bununla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.  Arınç,  yargı ile ilgili düşüncelerin açıklanmasından memnuniyet duyduklarını dile getirerek  konuyla ilgili siyasi partilerin de kendi görüşlerini ortaya koymalarını beklediklerini kaydetti. Arınç,  Yargıtay Başkanı’nın açıklamalarıyla ilgili spekülasyonlar yapıldığını, başkanların kendi görev alanları ile ilgili her türlü açıklamayı yapma hakları bulunduğunu söyledi. Çözüm süreciyle birlikte kaçırılan kaymakam ve diğer personelin serbest bırakılacağı iddialarına değinen Arınç, bunu umduklarını, kayıpları bulmak için çaba gösterdiklerini, kaçırılan arkadaşların özgürlüklerine kavuşmuş olmalarını arzuladıklarını ifade etti.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23