• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

4 eski Bakan için Soruşturma Komisyonu’na 459 EVET OYU

Yeniakit Publisher
2014-05-06 09:14:00 - 2014-05-05 22:24:02
4 eski Bakan için Soruşturma Komisyonu’na 459 EVET OYU

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelen milletvekilleri, çocukları gözaltına alınan bakanları dinledi.

HABER MERKEZİ

17

Aralık operasyonu sonrasında istifa eden dört eski bakan ile ilgili verilen soruşturma önergeleri TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Meclis’te Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler’in kürsüden iddiaları cevaplandırmasından sonra oylamaya geçildi. Oylama sonrasında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’la ilgili tek bir Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasına 459 kabul, 9 ret oyuyla karar verildi. Oylamada 6 millletvikili çekimser kalırken 1 oy boş kullanıldı. Eski İçişleri Bakanı AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, oyunu kabin dışında zarfa koydu. Kabul olan beyaz pulu zarfın içine koyarken yanında bulunan Meclis Başkanvekili AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’a gösteren Güler, daha sonra zarfı kupaya attı.

ÇAĞLAYAN: İFTİRAYA UĞRADIK

Oylama öncesinde eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler, Meclis kürsüsünden iddiaları cevaplandırdı. 17 Aralık’tan itibaren sistematik bir itibarsızlaştırma çalışmasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Çağlayan, şunları söyledi:

“Büyük bir iftira büyük bir yalanla karşı karşıyayız. Bahse konu saatin bedelinin tarafımca ödendiğini belirtmiştim. Diyorum ki bu saat tarafımca alınmıştır bedeli ratafımca ödenmiş ve mal beyanıma girmiştir. Gana’dan geldiği iddia edilen uçaktaki 1,5 ton altınla ilgili şahsımla ilgili adli operasyonu engellediğim iddia edildi. Gana’dan gelen uçak gerekli belgeleri sunamadığı içi işlem yapılmıştır. Daha sonra belgeler tamamlanmış ve uçak Dubai’ye gitmiştir. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına hükmetmiştir. Altın ithali gümrük vergisi ve KDV’ye tabi değildir. Ortada 1 lira vergi kaybı yoktur.”

MUAMMER GÜLER:

İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONU

“Bu soruşturma maddi delillerden çok itibarsızlaştırmaya yönelik bir operasyondur” diyen eski Bakan Muammer Güler ise şunları söyledi:

“Oğlumun ve diğer şüphelilerin ifadesi dahi alınmadan mali şube müdürü görevden ayrılanlar soruşturmadan 1 gün sonra tam 308 sayfalık bir dosya hazırlanıyor ve imzalatılmak isteniyor. 17 Aralık’ta oğlumla yaptığım iddia edilen telefon görüşmesi maalesef konuşma yaptığım telefon ile arama sırasında orada bulunan avukatın konuşmaları yok. Ben hukuken elde edilmiş olmasına değil içeriğine bakarım demek hukuk katletmektir. Bir bakan şüpheli olarak addedilemez. Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur.

EGEMEN BAĞIŞ:ALNIMIZ AK

Tehditle şantajla bizi susturamayanlar 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle hakkımızda siyasi darağaçları kurmaya kalktı” diyen eski Bakan Egemen Bağış şunları söyledi: “Ne garip bir çelişkidir ki dün bize irticacı damgasını yapıştırmak isteyenler bir kaset üzerinden bizim dini inancımızla sorgulamak istediler. 20 yıllık arkadaşımla yaptığım telefon görüşmesini arşivden çıkarıp montajladılar ve benim imanımı sorgulamak istediler. O gün açıkladım bugün bir kez daha açıklıyorum o kayıt aleni bir montajdır. Şahsımın bir iş adamından üç kere rüşvet aldığı iddiası alçakça kurgulanmış bir iftiradan ibarettir. Reza Zarrab’ı beş yıldan bu yana tanırım. Zarrab’ın babasına, İtalya vizesi alma karşılığı 500 bin dolar rüşvet almışım. Çalışma hayatım bpoyunca çok sayıda kişinin vize almasına yardımcı oldum. Vize için yardımda bulundum ama vizeye başvurmadılar bile.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23