• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

31 Mart Dünya Yedekleme Günü

Yeniakit Publisher
2016-03-31 11:18:00 -
31 Mart Dünya Yedekleme Günü

Dünya Yedekleme Günü sizce de ilginç değil mi? 'Ne gerek var' dediğinizi duyar gibiyiz ama ama kişisel içeriklerimizin ve yeri doldurulamaz hatıralarımızın korunması için yapılması gereken bir işlem...

Hibrid bulut veri koruması alanının lideri Acronis'in sponsorluğunda son kullanıcılarla gerçekleştirilen küresel araştırma bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerde yer alan dijital verilerin kullanıcılar açısından önemini ortaya koyarken, söz konusu verilerin korunmasına yönelik kullanıcı tutumlarına ilişkin bilgi de veriyor.

31 Mart Dünya Yedekleme Günü'nde açıklanan araştırma sonuçlarına göre araştırmaya katılanların yarısından çoğu evlerinde korunması gereken en az üç ya da daha fazla cihaza olduğunu belirtirken, %45' i ise en çok fotoğraf ve videolarını kaybetmekten korktuğunu dile getiriyor. Katılımcılar ayrıca,verilerin yedeklenmesinde güvenlik ve gizliliğin temel gereksinimler olduğunu da söylüyor. 

YEDEKLEME NEDIR? NEDEN YAPILIR?

Sizin tüm önemli dosyalarınızın ikinci bir kopyasıdır, örneğin aile fotoğraflarınızın, videolarınızın, iş belgelerinizin, muhasebe kayıt dosyalarınızın, hatta tüm müşteri dosyalarınızın, e-posta (outlook gibi) dosyalarınızın yedeğidir. Bilgisayar gibi bir yerde saklamak yerine, tüm verinizin başka bir kopyasını güvenli bir yerde tutar.

Dosyalarınızın zarar görmesi ve kayba uğraması düşündüğünüzden daha fazla olan bişeydir. Telefonunuzu, kameranızı veya tabletinizi hiç kaybettiniz mi? Bunlar gibi çok farklı şeylerde sayabiliriz. Öyle ise, bu kaybettiğiniz eşyalarınızın bir yedeğinin olduğunu ve bunu düzgün bir şekilde planladığınızı varsayın. Küçük bir kaza veya arıza önem verdiğiniz herşeyi yok edebilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23