• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat'ta bile Erdoğan'a yalvaranlar, bugün parmak sallıyor! Boğaziçi Üniversitesi'ne büyük kıyak

Yeniakit Publisher
2024-05-06 19:50:00 -
28 Şubat'ta bile Erdoğan'a yalvaranlar, bugün parmak sallıyor! Boğaziçi Üniversitesi'ne büyük kıyak

Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'den dikkat çeken itiraf geldi. Fondaş T24'e konuşan Ergüder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönem doğalgaz faturasını bile ödeyemez hale gelen Boğaziçi Üniversitesi'nin gazını kestirmediğini itiraf etti.

Fondaş medyanın başını çeken T24'te köşe karalayan Cansu Çamlıbel, eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder ile röportajı köşesine taşıdı.

Çamlıbel'e konuşan Ergüder, Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 28 Şubat postmodern darbe günlerinden övgüyle bahsederken üniversitelerin doğalgaz faturasını bile ödemekten aciz olduğunu itiraf etti.

Prof. Dr. Üstün Ergüder

28 Şubat'ta bile Erdoğan'a yalvaranlar, bugün parmak sallıyor!

28 Şubat sürecinde ödeyemediği faturalar sebebiyle dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yalvaranlar bugün adeta parmak sallıyor. 

 

Söz konusu yazıda; dönemin İBB Başkanı Erdoğan ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Üstün Ergüder arasındaki telefon görüşmesine yer verildi.

Ergüder o bölümde şu ifadeleri kullandı:

O dönemde bir telefon görüşmemizi hatırlarım. Bir ara okulun nakit para sıkıntısı vardı. Maliye'den nakit gelmiyordu. Nakit gelmeyince de birtakım ödemeleri yapamıyorsun. Kendisine Maliye'den para gelmediği için doğalgaz ödemesini yapamadığımızı anlattım. Ama ilk parti nakit para geldiğinde halledeceğimi söyledim. Ondan sonra yumuşadı, açtırdı gazı.

Yani benim ilişkim kötü olmadı o dönemde, iyiydi. Ben ona bir tavır almadım. O dönemleri düşününce…Hatırlarsın değil mi o dönemlerde diğer rektörlerin nasıl tavır aldıklarını? Ben cumhuriyete inanan bir adamım ama aynı zamanda liberal bir düzene inanan bir adamım. İdeolojik bir saplantım yoktur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasel

Sayın Cumhurbaşkanımıza parmak sallayanların parmağını keseriz.

ali malat

Yeni Akit beni iyi dinle 28 şubatda sadece paşalar içeridedeğil.28 şubat maduru yüzlerce müslüman var. bunların içinden kanser olduğu için bir mirzabeyoğlu çıkarıldı.oda vefat etti gerisi içeride yatıyor.gün 24 saat probakandasını yaptığınız hükümet yetkilileri,hanımını yatakta öldürten bir mafya liderini affetdide bu müslümanlara tek eli uzanmadı.ve bunu bir defa olsun yazmadınız.yarın huzur -u ilahide sizden büyük hesabımız var.yeriniz Veyil azabınız cetin olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23