• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat'ın muktediri Nuh Mete savunmaya geçti

Yeniakit Publisher
2014-06-25 10:44:00 -
28 Şubat'ın muktediri Nuh Mete savunmaya geçti

28 Şubat'ta Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde savcı olan ve Fazilet Partisi Milletvekili Merme Kavakçı'nın evini basıp arama yaptıran Nuh Mete Yüksek savunma makamına geçti.

Yüksel'in avukatlık başvurusu Ankara Barosu tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, avukatlık yapmak için yaptığı başvuru Ankara Barosu tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Hürriyet'tin haberine göre Yüksel'in savcılık döneminde avukatları tehdit eden uygulamalara imza attığını belirten Çağdaş Hukukçular Derneği, Yüksel'e verilen avukatlık ruhsatının iptali için her türlü girişimde bulunacağını açıkladı. Yüksel ise eleştirilere, 'İsteyen istediğini söylesin' yanıtı verdi. Ankara Baro Başkanı Sema Aksoy ise 'Avukatlık kanuna kapsamında gerekli koşulları taşıyordu' dedi.

28 Şubat darbe sürecinde Ankara DGM Başsavcısı olarak görev yapan Nuh Mete Yüksel, demokrasi tarihini lekeleyen soruşturmaları yürüttü. Başsavcı olduğu dönemde kapatılan Refah Partisi'nin milletvekilleri Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik hakkında, 'anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs' gerekçesiyle idam isteyen Yüksel, Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın evini basarak arama yaptırmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23