• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat'çı kafalar KRT'de buluştu: Okullardaki dini etkinlikleri masaya yatırdılar!

Yeniakit Publisher
2021-03-17 22:28:00 -

Gönülleri ve akılları 28 Şubat Türkiyesi'nde kalan Sözcü yazarı Saygı Öztürk ile Emekli Yargıtay üyesi Ali Suat Ertosun, MEB'e bağlı okullardaki dini faaliyetlerden rahatsızlıklarını konuştu.

 Yeniakit.com.tr 

Gazeteci kılıfıyla aldığı randevudan sonra Menzil Köyü'nü ziyaret eden ve ardından 'Menzil'in iki yüzü' kitabını piyasaya sürerek yalanlarını kamuoyuyla paylaşan Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün, KRT canlı yayınındaki konuğu Emekli Yargıtay Üyesi Ali Suat Ertosun'du. MEB'e bağlı okullardaki dini faaliyetleri konuşan ikili, gönüllerinin 28 Şubat'ta kaldığını itiraf etti. Saygı Öztürk, Ali Suat Ertosun'a 'Dini vakıflarla MEB arasındaki sözleşmelerden rahatsız olduğunuz durumlar var mı?' diye sordu. 28 Şubat'taki günlerini yad eden Ertosun ise 'Aklım almıyor. Bunlar geçmişte olsa soruşturma konusu olurdu' şeklinde cevap verdi.

Azgın azınlığın sesi oldu

Toplumun çok küçük bir azınlığının sesini canlı yayında aktaran Emekli Yargıtey Üyesi Ali Suat Ertosun, "Ben ailelerle de konuşuyorum. Çocuklarının okullarda dini faaliyetlere katılmasından rahatsızlar." ifadelerini kulllandı. Ertosun, Saygı Öztürk'ün 'Siz bu faaliyetlerden neden rahatsızsınız?' sorusuna şöyle cevap verdi:

'Okullarda çocuklara nasıl dini eğitimler veriliyor?'

"Çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair işbirliği protoklleri var. Şimdi bunlara bakıyorsunuz. Bunların içi nasıl doldurulacak? Çünkü protokol dediğiniz şey çok genel metinlerle yazılan bir şey. Dolayısıyla okullarda çocuklara nasıl dini eğitimler veriliyor? Bunlar neden veriliyor? İşte biz bunları çözemiyoruz."

'Eskiden bunlar soruşturma konusu olurdu'

"Bu çocuklar tam eğitim çağında olan çocuklar. Bunları yaz kurslarına götürüyorlar. Milli Eğitim Bakanı'nın denetiminde ancak ben MEB'in bunlar üzerinde tam bir etkinlik kurabildiği kanısında değilim. Eskiden böyle bir şey var mıydı? Eskiden bunlar soruşturma konusu olurdu."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Numan

Eski Türkiye yok artık Allaha Şükür. İsteyen dinini istediği gibi yaşıyor. Saygı bey yine aglatmasinlar seni televizyonda dikkat et.

ali

insaallah bu kafirlerin yakin zamanda sonlari gelir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23