• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat zihniyeti devam ediyor! Bakan Tunç'tan Dilara Çiçek açıklaması

Yeniakit Publisher
2024-08-28 19:11:00 -
28 Şubat zihniyeti devam ediyor! Bakan Tunç'tan Dilara Çiçek açıklaması

İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak isteyen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’in başvurusunun başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedilmesi sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak isteyen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’in başvurusunun başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedildiği iddiasıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK’nın “Nefret ve ayrımcılık” suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını vurgulayarak, "Kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasp etmek 28 Şubat zihniyetidir. Bu zihniyet eski Türkiye’de kalmıştır. Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. Temel hak ve özgürlüklerin önünü açtığımız ülkemizde din ve vicdan özgürlüğüne sığmayan bu ayrımcı yaklaşım asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

SKANDAL OLAY!

Üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat zihniyeti hala varlığını sürdürüyor. 28 Şubat zihniyetinden kaynaklı uygulamalar özel sektörde işe alımda kendini gösterebiliyor.

Üniversite öğrencisi Dilara Çiçek başörtüsü sebebiyle yaşadığı mağduriyeti kamuoyuna duyurmuştu. 2024 FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak için başvuruda bulunan Çiçek, faşist bir uygulamayla karşı karşıya kaldı. Başörtüsü nedeniyle başvurusu reddedilen Çiçek, susmayarak 28 Şubat zihniyetine karşı gösterdiği mücadelesiyle herkese örnek oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

Bu zihniyetin kıyamete kadar devam edecek. Bu zihniyetle başka şekilde mücadele etmek gerek

Vatan

Sayın bakan ne yaparsınız yapın davul sizin sırtınızda tokmak Kemalistlerin elinde 23 yıl oldu şunlara bir hasını bildirmediniz Ey Akpartiye zarar vermek için gelmiş ne kadar gençlik kollarından tutup tüm yanlış yapanlar partiden gidin ayrılın çünkü bizim istediğimiz hedefe götürmüyorsunuz şöyle bir masaya yumuruk yeter ey dinsiz imansız kitle çekin ellinizi kızlarımızın örtüsünden kadınlarımızın giyimin den size ne biz senin taytla sokakta geziyorsunuz şortla geziyorsunuz kimse sizin kızınıza karınıza diyorum bu kiyafetle gezemedin demiyor sende demiyeceksin vesselam
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23