• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat sanıkları neden serbest bırakıldı?

Yeniakit Publisher
2018-04-13 21:17:00 - 2018-04-13 22:00:13
28 Şubat sanıkları neden serbest bırakıldı?

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, kararını açıkladı. 68 sanık hakkında beraat kararı verilmesi başta 28 Şubat mağdurları olmak üzere birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda kararını açıklandı.

21 SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Emekli komutanlar Çevik Bir, İsmail Hakkı Karadayı, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Çetin Doğan, İlhan Kılıç ile Eski YÖK Başkanı Halil Kemal Gürüz'ün aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, indirime giderek cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Dizdar, Çetin Saner, Erdoğan Öznal, Hakkı Kılıç, Hayri Bülent Alpkaya, Hikmet Köksal, İdris Koralp, Kenan Deniz, Muhittin Erdal Şenel, Vural Avar ve Yıldırım Türkeri de müebbet cezası alan isimler arasındaydı.

Davada müebbet hapis cezasına çarptırılan 21 sanığa, adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışı çıkış yasağı ve karakola imza verme şartı getirildi.

68 SANIĞA BERAAT

Mahkeme, 68 sanık hakkında beraat kararı verildi. Beraat eden sanıklar arasında Engin Alan, Ergin Celasin, Erdal Ceylanoğlu ve Celalettin Bacanlı bulunuyor.

Sanıklardan Altaç Atılan, Ersin Yılmaz, Kamuran Orhon, Köksal Karabay, Metin Yaşar Yükselen, Orhan Yöney, Refik Zeytinci, Şevket Turan, Şükrü Sarıışık ve Yücel Özsır'ın eyleminin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak"a ilişkin "gizli ittifak" suçu kapsamında kaldığına hükmedilerek, zaman aşımından düşürüldü.

DURUMA TEPKİ GÖSTERDİLER

Binlerce insanın mağdur olduğu 28 Şubat Darbesi demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Davada 68 sanık hakkında beraat kararı verilmesi başta 28 Şubat mağdurları olmak üzere birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyadan duruma tepki gösteren S.İ isimli bir vatandaş, "Gerçekten inanmak istemiyorum kardeşler, her türlü şiddete maruz kalıp susturulduğumuz 28 Şubat kara günleri için verilen karar gerçek mi? Onca zulmü yapanlara verilen müebbet ceza vs lafta mı? Nasıl serbest olabiliyorlar? Ben ve benim gibi kaç insan eğitim hayallerini erteledi! Lütfen bu mübarek günde alınan bu kararın gerçek olmadığını söyleyin lütfen! 33 yaşındayım hala eğitimi tamamlamaya çalışıyorum bize yazık değil mi? Yaşıtlarımız hayatlarını kurup yaşarken bizlerin suçu inanmaktan, müslümanım demekten asla çekinmemek mi? Karar açıklandığından beri kendime gelemiyorum" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23