• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat mağdurları mutlu

Yeniakit Publisher
2013-11-01 07:05:05 - 2013-11-01 07:17:15
28 Şubat mağdurları mutlu

Hac dönüşü başörtülerini çıkarmama kararı alan AK Partili vekillerin dün Meclis çalışmasına başörtüsüyle girmesi, 28 Şubat döneminin mağdur öğrenci ve öğretmenlerini memnun etti.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL 28 Şubat sürecinde başörtülü olduğu gerekçesiyle istanbul Üniversitesi'nden atılan öğrenci Gülsen Demirkol, "Başörtüleriyle Meclis'e giren milletvekillerimizi hem kutluyoruz, hem de Allah razı olsun diyorum. Bizi temsil eden vekillerimizin yıkılan ya da kırılan onurumuzun düzeltilmesi için bizi temsil ettiklerini düşünüyorum. Biz bu ülkede yaşıyoruz ve bu ülkede yaşamayı sağlayan asıl insanların da bu görüntüde olduğunu düşünüyoruz. Merve Kavakçı'nın şahsına yapılan şey aslında bizim dinimize, başörtümüze, kimliğimizi Türkiye'deki bütün başörtülü kadınlara dönük bir eylemdi. Biz vekilimizi seçmiştik fakat seçtiğimiz milletvekilimiz başörtülü olduğu için Meclis'ten korkunç bir şekilde çıkarıldı. Bu korkunç bir trajediydi. Merve Kavakçı'ya o ahlaksızlığı uygun görenleri asla affetmiyoruz ve bu tavrımızı sandığa da yansıtarak hiçbir şekilde bu zihniyeti Meclisin sınırlarında qörmek istemiyoruz" dedi.

 "GEÇ KALINMIŞTIR AMA YİNE DE NORMALLEŞME ADINA UMUT VERİCİDİR"

28 Şubat döneminde okulunu bitirerek yüksek lisans öğrencisi olan Gülsüm Alpay Peker de, "15 yıl sonar mesleğime ve eğitimime geri döndüm. 15 yılın telefasi kesinlikle mümkün değil. Başörtümden dolayı tamamlayamadığım eğitimimi tamamlamaya çalışıyor ve öğretmenlik yapıyorum. 28 Şubat darbe sürecinde biz başörtülü olduğumuz için bulunduğumuz bütün ortamlardan dışlandık, Dışlanmanın ötesinde hakaretlere uğrayarak okullardan atıldık. Egemen sınıf üniversitede okuyan ve kamusal alanda çalışan hanımların bulundukları yerlerden defetme çabasındaydı. Bugün geldiğimiz nokta aslında bir normalleşme çabasıdır. Hâlâ bazı yerlerde başörtülü olur ya da olamaz tartışmaları yaşanıyor ama Meclis'te başörtülü olarak varolma bugün gerçekleşti. Başörtüsüyle alakalı olarak bir normalleşmeyi yaşadığımızın göstergesi olduğunu düşünüyorum. Meclis'te başörtülü vekilimizin şu an olmasını çok geç kalınmış bir durum olduğunu düşünüyorum. Bu süreç içerisinde, engellemelerden dolayı bir sürü hak ihlalleri yaşandı, Bugün gelinen nokta sevindiricidir. Geç kalınmıştır ama yine de normalleşme adına  umut vericidir" ifadelerini kullandı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23