• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

27 Mayıs Darbesinin 64. yılı

Yeniakit Publisher
2024-05-27 10:03:00 -
27 Mayıs Darbesinin 64. yılı

Bugün Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin 64. yıl dönümü. Demokrat Parti Başbakanı Adnan Menderes’in uydurma ithamlarla idam edildiği ve milli iradenin cuntacıların postalları altında ezildiği 27 Mayıs darbesi, cuntacıların gözde partisi CHP ve avaneleri tarafından uzun yıllar boyunca bayram olarak kutlanmıştı.

Haber Merkezi

Eski Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın idamıyla sonuçlanan 27 Mayıs 1960 darbesi, Türk demokrasi tarihine “kara bir leke” olarak geçti.

Türkiye’yi yeniden milli ve manevi değerlerine kavuşturmak isteyen Adnan Menderes’in, zorla iktidardan indirildiği 27 Mayıs 1960 askeri darbesini lanetle anıyoruz.

Millet iradesinin ayaklar altına alındığı ve demokratik temayüllerin tank paletleri altında ezildiği 27 Mayıs süreci, milletin hafızasında da derin bir üzüntüyle yad ediliyor.

Seküler cenah ve CHP zihniyeti tarafından ‘devrim’ olarak nitelendirilen 27 Mayıs Darbesi, Türkiye’yi onlarca yıl geriye götürdü ve siyasi tarihine büyük bir trajedi olarak geçti.

Ezanı aslına çevirince...

‘Darbelerin annesi’ olarak anılan 27 Mayıs’ın mağdur ettiği mazlumlar aradan geçen 64 yıla rağmen halk nezdinde büyük bir itibar görürken, darbeyi gerçekleştirenler ise hiçbir zaman itibar görmedi.

Başını Cemal Gürsel’in çektiği darbeciler, iktidarı gasp ederek halkın seçtiği kişileri idama mahkûm etmişti. Ezanı aslına çevirerek CHP zihniyetini hıncını üzerine çeken Menderes, ilahi hitabı aslıyla okutmanın diyetini canıyla ödemişti. Milletin gönlünde sarsılmaz bir yer edinen Menderes ve arkadaşları, dualarda ve niyazlarda hep yer buldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

cesur

zamanın darbecılerıne ve işbırlıkcıleının ırklarına bakın bızden olmadıgını goreceksınız pekı kımdır haınler tarafında nufusa turk dıye kayıt edılen haınlerdır mahkemede gorev alanları ataştırın kımdır yahudı ermenı vb çetelerdır kagıt uzerın de turk eylemde haın olanlar bu haınler vatanımızdan temızlenmelıdır veya kımlıklerıne ırkı yazılmalıdır oyle TURK DONME İLE OLUNMAZ

Nur

Aynen lanet olsun haksız yere kim astırdıysa tüm astıranlara
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23