• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

26 Şubat 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Yeniakit Publisher
2024-02-26 07:37:00 -
26 Şubat 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Sizler için hazırladığımız 'Günün Âyet ve Hadisi' ile 'Günün Sözü'nü istifadelerinize (26 Şubat 2024) sunuyoruz...

VAHYİN DİLİNDEN



وَاخْتِلَافِ الَّيْلِ وَالنَّهَارِ وَمَٓا اَنْزَلَ اللّٰهُ مِنَ السَّمَٓاءِ مِنْ رِزْقٍ فَاَحْيَا بِهِ الْاَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَتَصْرٖيفِ الرِّيَاحِ اٰيَاتٌ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ

Esirgeyen, bağışlayan Allah'ın adıyla

"Gece ile gündüzün yer değiştirmesinde, Allah’ın gökten indirdiği rızıkta (yağmurda) -ki, onunla öldükten sonra yere yeniden hayat vermektedir- rüzgârları çeşitli yönlerden estirmesinde düşünenler için alınacak dersler vardır."

(Casiye Suresi - 5)                (Meâl Kaynak: Diyanet İşleri başkanlığı)



ALLAH RESULÜ'NDEN (Sallelahu Aleyhi ve Sellem) 

"Üç şey vardır, bunlar kimde bulunursa, Allah onun üzerine himayesini açar ve onu cennete koyar:

  Zayıflara rıfk, anne-babaya şefkat, kölelere ihsan."

Kaynak: Tirmizi, Kıyamet 49, (2496)


   

 GÜNÜN SÖZÜ:


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Maça bakmaktan bașka iși yokmuymuş ?

Abdullah Biri

Cennet annelerin ayaklari altındadır. H.Ş. Bu hadisi şerifi Nisa ayetiyle birlikte acıklamak gerekir ise, “Erkek veya kadın, mümin olarak kim yararlı işler yaparsa, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar da haksızlığa uğratılmazlar.”(Nisa, 4/124). Bu iki cihan Nebisi Muhammed Mustafa S.A.S CENNETİN COK KOLAY OLDUGUNU fakat Cennete gitmek için rabbimin anneyede yükledigi görevlerden dünyada da evlada yatırım yapmasınida bize bildirmiş. Evlat dünyalık elde edip hayır hasenat yapabilmesini Yüce yaratan Anneye baglamıştır. Bu Hadisi ahiret olarak alanlar dogru olsada eksiktir. Cennete gitmek dünyadaki imtihanlari kazanmak dinin emirlerini yerine getirmekle olur. Evlat Dünyada evlat cami medrese su yaptırması Annenin de evlat 'ında cennete gitmesine sebebdir. Örnekler cogalır. Dünya yı cennet yapan da anne ve duasidır. Dünyalık her ne kadar helal dürüst kazanılır o kadar zekat ve sadaka da o kadar cok olur. Ve sizden önce Ahirette sizi karşılar Allahin rızası üzere olan bu kazançlar sizi cennete götürür.Sadece ahiret olarak "Cennet annelerin ayakları altindadır" H.Ş. anlanır ise evlatlar dünya imtihaninda zorlanir, ahirete yatırımı yapamaz, Anne dünyalık ve ahiretlik icin dua etmek icinde görevlidir.Bu görevler arasinda evladın cennet gibi bir dünya yaşamasınada etkendir. İslâm hiç bir mumini bir birine zincirle deyil manen baglamış, bu baglantı dünyada başlar kabirde devam eder mahşerde ödül yada ceza olarak karşımıza cıkar. O zaman anne dua ve zikirleri ve niyeti ile, evladının dünyalık kazandırmada, bollukla rahatlıkla cenneti yaşatır. Anneler sadece cennet ayağımın altında diyerek, şeytan vesvesi ile dünyasını zindan edip, ben anneyim bu kızi alacan, boşayacak, kazandıgın parayı bana yada kardeşine vereceksin v.s etkenler çoğaltılır, şeytan oyununa gelip, evladının dünyasını ve ahiretini cehenneme çevirir ise, nasıl evlat ve anne cenneti bekleyebilirki. Dinimizde insanın dünyaya geliş sebebi imtihan, bu imtihanda soru ve cevaplar asla gizli deyil, Cennet annelerin ayagi altında H.S. bu dünyada da Anne evladının huzuru mutlugu sadaka ve zekatinın cok olacagı bereketli kazanclar Anneye baglanmıştır. Tabiki evlat ta Allahin emrine göre yaşamaya mecburdur. Müslüman zengin olmak mejburiyetindedir. CENNETE BAKTIM FAKİRLER DOLU, CEHENNEME BAKTIM KADIN LAR İLE DOLU H.Ş dede fakirlik bahsi kalb fakirligidir. MAL FAKİRLİGİ deyil.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23