• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

20 yıl sonra iflasına karar verildi! Atatürkçü avukatın savunduğu banka hortumcusu işte şimdi yandı

Yeniakit Publisher
2024-08-12 14:36:00 -
20 yıl sonra iflasına karar verildi! Atatürkçü avukatın savunduğu banka hortumcusu işte şimdi yandı

İstanbul Barosu‘nun eski Başkanı Kemalist Turgut Kazan avukatlığını yaptığı hortumcu Erol Aksoy hakkında karar verildi.

20 yıllık geçmişi olan dava 2001 krizinin ardından el konulan bankalardan İktisat Bankası'ndan kullandırılan kredilerle ilgili... Erol Aksoy’a ait bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devriyle, Erol Aksoy için de bugüne taşınan süreç işlemişti.

Mahkeme süreci de İktisat Bankası’nın yönetiminde yer alan ve grup şirketlerine kullandırılan kredilerde imzası olan 7 kişiye karşı 2003 yılında iflas talebi ile dava açılması ile başladı.

Bu kişiler arasında Erol Aksoy ve eşi İnci Aksoy’un yanı sıra, 2012’de hayatını kaybeden avukat Hüseyin Derin Yarsuvat, Cüneyt Sel, Roy Arto Gevrekyan, Mehmet Celal Seven ile hayatını kaybeden eski Sümerbank Genel Müdürü İsmail Emen yer aldı.

İflas talepli dava devam ederken bir yandan da borcun tasfiyesi için de bir dizi protokol imzalandı. Erol Aksoy Grubu, TMSF’ye 242 milyon dolarlık bir ödeme yaptı.

İstanbul 1. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada karar 28 Aralık günü görülen duruşmada çıktı. Davalı avukatları, mahkemeye sunulan son bilirkişi raporunun yetersiz ve yanlı olduğunu, hükme esas alınamayacağını ve yeni rapor alınması talebinde bulundu.

Aksoy çiftinin avukatı ise, duruşmada yaptığı savunmada “2017 yılındaki tahsilat raporları ile bilirkişi raporlarındaki tahsilat tutarları uyuşmamakta. 2017 yılındaki tahsilat tutarları daha yüksekken raporda bunlar daha az yazılmış. Yeni bir heyetten rapor alınmasını talep ederiz” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, birçok bilirkişi raporunun da girdiği ve tam 20 yıl süren davada kararını verdi. Oybirliği ile verilen kararda davalıların 6’sı için şahsi iflas kararı çıktı. Kararla birlikte, bu kişilerin varlıkları da borçları da artık, oluşacak iflas idaresine ait oldu. Varlıkları satılarak, borçların ödenmesine çalışılacak.

Karara göre, İktisat Bankası’nın 408 milyon 522 bin TL’si Erol Aksoy’dan tahsil edilecek. Bu rakama 23 yıllık da faiz işletilecek. Yapılan hesaplamaya göre anılan para 4.5 milyara çıkıyor.

Bir diğer davalı Cüneyt Sel, faizi ile birlikte 2 milyar 350 milyon TL ödeyecek. Roy Arto Gevrekyan 1.9 milyar lira, Mehmet Celal Seven 1.2 milyar lira, Hüseyin Derin Yarsuvat’ın mirasçıları 1.1 milyar lira, İnci Aksoy 264 milyon lira ödeyecek. Mahkeme, hayatını kaybeden İsmail Emen yönünden ise iflas istemini reddetti.

{relation id:1876549 slug:'39-yildir-faaliyetteydi-abdnin-dev-enerji-sirketi-bakin-neden-iflas-etti'}

{relation id:1876139 slug:'bu-bizi-cok-uzuyor-diyerek-duyurdular-mobilya-devi-resmen-iflas-etti'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cavit

 avukatın ATATÜRK'çü olmasıyla olayın ne alakası var . Adam hortum parasından avukatlık ücertini almış cezaevine girmesin diye çalışmış. sonra da yurtdışına kaçırttırmış. ne var bunda?

28 SUBATCI EMEKLI ORGENERALLERIN-BAKAN/MERKEZ BANK.BASK. NIN NE USI CAR DI CUKKACI DÜKKANKARIN BASINDA???? NEFEN HICBIRI ICERIDE DEGIL/IFLAS KARARI VERILMEDI.....ADALET VE ESITLIK NEREDE ....28 SUBAT ADALETI/OLIFARŞISU/AYRIMCI-ZUMRECI BUROKRASI VE YARGISI

Adaketsiz KALKINMA OLMAZ!!! HUKUK HERKESE ESIT VE ADALETLI DAVRANMADIKCA TOPUNUZ SORUMLUSJNUZ 2 DUNYADA DA!!!! enbuyuk adaletsizlik "adalet sanki varmis gibi gostetmelik davranilan durumlardir-PLATON
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23