• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2 Milyon insana 14 tır yardım malzemesi Refah Sınır Kapısından geçti

Yeniakit Publisher
2023-10-23 08:15:00 -
2 Milyon insana 14 tır yardım malzemesi Refah Sınır Kapısından geçti

İnsani yardımların ulaştırılması için açılan Refah Sınır Kapısı’ndan 14 tır daha Gazze Şeridi’ne geçti. İnsani yardım taşıyan 3 konvoy Gazze’ye ulaşmış oldu.

İsrail-Hamas çatışmaları 16’ıncı gününde devam ederken, bir insani yardım konvoyu daha Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Şeridi’ne geçti.

BM yetkilisi yaptığı açıklamada, gıda ve ilaç gibi insani yardım taşıyan 14 tırın Gazze Şeridi'ne girdiğini ve yardımların Filistin Kızılayı ve Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından teslim alındığını açıkladı.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin Kızılayı’ndan bir yetkili ise, yardım konvoyunun taraflarına ulaştığını ve yardımların UNRWA’nın Gazze Şeridi’ndeki depolama tesislerine götürülmek üzere tırlardan boşaltılmaya başlandığını ifade etti.

Yardım konvoyunda yakıt olmadığı aktarıldı.

Dünyanın dört bir yanından Gazze Şeridi’ne gönderilen yardımları taşıyan 20 tırlık ilk konvoy Cumartesi günü, 17 tırlık ikinci konvoy ise dün erken saatlerde Gazze Şeridi’ne geçmişti.

Son konvoy ile insani yardım taşıyan 3 konvoy Gazze’ye ulaşmış oldu.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin ihtiyaçlarının karşılanması için günde 100 kamyonun sınırdan geçmesi gerektiği belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mahoaga

1.8 milyar müslümanın gözü önünde silahsız savunmasız bebeklere, sivil halka Soykırım uygulanıyor. Şunları da mı yapamacak güçte bu 1.8 milyarlık islam alemi?: 1) Kürecik ve incirlik kapatılmalı. 2) 57 İslam ülkesi'nden ve diğer ülkelerden gönüllü oluşturulacak yapı ile Gazze'ye İNSANİ YARDIM KORİDOR'u oluşturulmalı, bu koridor katılacak ülkelerin donanmasına ait fırkateyn, denizaltı, mayın temizleme gemisi ve İHA2larla desteklenmeli. İNSANİ YARDIM KORİDOR'una saldırı olursa da savunabilecek güçte olmalı. 3) 57 İslam ülkesi, israil'e, ABD'ye, ve israil'i açıktan destekleyen her ülkeye ekonomik boykot uygulayıp, Petrol satışını süresiz durdurmalı. --- Gazze'de, bebek, çocuk, kadın, genç, yaşlı, hastane, cami, kilise, BM binası ayırdetmeden haftalardır binlerce bomba yağdıran lanetli siyonist rejime 57 halkı müslüman ülke trilyonlarca dolarlık zenginliklerine, yüz milyarlarca dolarlık uçak, gemi, füze ve milyonlarca askerine rağmen israil'e 'Dur' diyemiyor. Hatta bombalanan, suları, gıdaları, ilaçları, elektrikleri kesilen bebeklere, donanma gemi ve denizaltıları ile İnsani Yardım Koridoru açıp insani yardım dahi götüremiyorlar, sadece kınamak ve uzaktan seyretmekle yetiniyorlar. Şimdi, biraz da olsa anlayabiliyor muyuz, HİLAFET'i neden kaldırdılar?

Putsavar

Saddam, esad, kaddafi.. yirmi sene önce israil bu hareketleri yapsaydı ne olurdu acaba ? Ya da israil şimdiki gibi rahat at koştursun diye mi bu liderler alt edildi ? Libya'da aşiret savaşları, suriye şam'a bomba atılmasına karşılık veremeyecek durumda, ırak tamamen amerika kontrolüne geçmiş.. acaba bunlar bilinçli şekilde israilin yolunu açmak için mi yapıldı? Peki bu süreçte Türkiye'nin olaylar karşısındaki tepkilerini hatırlayan var mı ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23