• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

18 yaş altı herkese şartsız genel sağlık sigortası geliyor

Yeniakit Publisher
2013-04-24 21:18:00 - 2013-04-24 21:19:30
18 yaş altı herkese şartsız genel sağlık sigortası geliyor

Gerçek ve tüzel kişilerce sahip olunan para, döviz, altın, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetlerin Türkiye’ye getirilmesi, taşınmazların kayda alınması suretiyle milli ekonomiye kazandırılması; sahip olunan söz konusu kıymetlerin banka ve aracı k

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na göre, gerçek veya tüzel kişilerce 22 Nisan 2013 tarihi itibariyle sahip olunan ve yurt dışında bulunan; para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile varlığı kanaat verici bir belgeyle ispat edilen taşınmazlar, 31 Temmuz 2013 tarihine kadar Türk Lirası cinsinden rayiç bedelle, bankalara veya aracı kurumlara bildirilecek ya da vergi dairelerine beyan edilecek.
Vergi dairelerine beyan edilen varlıkların değeri üzerinden yüzde 2 oranında vergilendirilecek ve bu vergilendirmenin yapıldığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ödenecek. Yapılan beyanlardan hareketle inceleme ve soruşturma yapılmayacak.
İştirak kazançları, hisse satışından doğan kazançlar ve ticari kazançlar Türkiye’ye transfer edilirse gelir ve kurumlar vergisinden istisna olacak.
“Torba Kanun” ayrıca 18 yaşına kadar olanların, şartsız olarak genel sağlık sigortalısı sayılmasını da öngörüyor.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na göre, gelir tespiti yapılmaksızın genel sağlık sigortalılığı ya da bakmakla yükümlü olduğu kişi bulunmayan Türk vatandaşlarından 18 yaşını doldurmamış çocuklar, genel sağlık sigortalısı olacak. Ana ve babası olmayan Türk vatandaşlarından 18 yaşını doldurmamış çocuklar da genel sağlık sigortalısı kapsamına alındı. Böylece 18 yaşına kadar olan herkes, şartsız olarak genel sağlık sigortalısı sayılacak.
ÖZEL HASTANE, DAHA FAZLA
İLAVE ÜCRET ALABİLECEK
Sözleşmeli özel sağlık hizmeti sunucuları ve vakıf üniversitesi hastanelerinin, daha fazla ilave ücret alabilmesine imkan sağlayan tasarı, üniversite hastanelerinde mesai saati dışında sağlık hizmeti veren öğretim üyesine ilave ücret ödenmesini de öngörüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23