• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

17 ARALIK'TA ASIL HEDEF ERDOĞAN'DI

Yeniakit Publisher
2014-02-14 10:24:00 - 2018-03-20 16:13:17
17 ARALIK'TA ASIL HEDEF ERDOĞAN'DI

Akit’e özel değerlendirmelerde bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Fethullah Gülen Cemaati’nin İslâmî değerlere ters çalıştığını belirterek, “Maalesef bu yapı insanî olmayan, inanç değerlerimize ters işler yaptılar” dedi. Akdağ, 17 Aralık operasyonunun da bizzat Başbakan Erdoğan’ın boynuna ip geçirme girişimi olduğunu kaydetti.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, 17 Aralık ve 25 Aralık yargı komplolarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zatında Türkiye’ye yapıldığını belirterek, bu komploları “Başbakan’ın boynuna ip geçirme girişimi” olarak değerlendirdi. Seçim bölgesi Mardin’de sorularımızı cevaplayan Abdürrahim Akdağ, 17 Aralık ve 25 Aralık komplolarının gelişen Türkiye’ye karşı yapıldığını vurguladı. “Türkiye’nin uluslararası arenada parlayan bir yıldız haline gelmesi, bölgesel bir güç olarak kabul edilmesi, birtakım hesap ve projelerin uygulamaya geçirilmesine sebebiyet verdi” diyen Akdağ, Gezi Parkı isyanı ve Reyhanlı katliamı gibi olayların da bu kapsamda geliştiğini söyledi.

‘ERDOĞAN, BİRİLERİNİN KONFORUNU BOZDU’

“Bu defa normal bir darbe değil, içeriden bir darbe, dost-modern darbe şeklinde gerçekleşti. Operasyonun asıl hedefi Sayın Başbakan’dır. Çünkü, 76 milyonun temsili noktasında bir semboldür. İslâm aleminde, dünyadaki mazlum halkların umudu olma noktasında bir kişiliktir. Bu birilerinin konforunu bozuyordu. Bir darbe ile bertaraf edilmek istendi” diyen Abdürrahim Akdağ, bu kadar insafsızca bir operasyon yapılabileceğine ihtimal vermediğini, böyle bir hareketin operasyon içinde olacağını beklemediğini kaydetti.

“Bu işin artık saklanacak, savsaklanacak bir tarafının olmadığını acı bir gerçekle karşılaşarak anladık” diyen Akdağ, hedef alınanın Başbakan’ın şahsında sembolleşen Türkiye’nin istikrarı, büyümesi ve uluslararası saygınlığı olduğu için direkt onu hedef aldıklarını kaydetti.

‘İNANÇ DEĞERLERİMİZE TERS HAREKET EDİYORLAR’

Gülen Cemaati’nin İslam inancına ters bir üslûpla çalıştığını kaydeden Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, korku imparatorluğu oluşturulduğunu söyledi.

Bu yapının insanların mahremine kadar girmek, yatak odalarını dahi görüntülemek, ses kayıtlarıyla şantaj yapmak gibi insanî olmayan, inanç değerlerimize ters işler yaptıklarını kaydeden Akdağ, “Deniz Baykal’a olduğu gibi 2007 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir kısım milletvekillerinin de siyaset dışına itildiğini biliyoruz” diye konuştu.

‘17 ARALIK BAŞBAKAN’IN BOYNUNA İP GEÇİRME GİRİŞİMİ’

İçinde bulunduğu grup itibariyle; makam küskünlerinin, beklentileri olanların ve imtiyazları ellerinden gidenlerin istifalarına şaşırmadığını kaydeden AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, temel kitlenin Başbakan’ın yanında olduğunu belirtti.

AK Parti grubunun genelinin yaşananların farkında olduğunu ifade eden Akdağ, “Sayın Başbakan’ın, Türkiye için yaptıklarını ve yapacaklarının da farkında olarak hiçbir endişeye kapılmadan söylüyorum; 17 Aralık, Sayın Başbakan’ın boynuna ip geçirme girişimidir. Allah korusun, böyle bir şey tecelli etmeyecek. Ama böyle bir şey olursa, bilinsin ki, ikinci sırada Abdürrahim Akdağ vardır. Burada hem cesaretimizi, hem ferasetimizi, hem ahlâkımızı korumamız lazım” dedi.

Düşmanı sevindirdiler

Türkiye’de son aylarda yaşanan olayların yurtdışında planlandığını kaydeden Akdağ, bugün yaşanan hadiselerden kimlerin memnun olduğunu iyi okumak gerektiğini kaydetti. “Türkiye’nin dostları bu operasyonlardan son derece muzdarip” diyen Akdağ, Türkiye düşmanlarının tamamının da operasyonlardan memnun olduğunu söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23