• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘17 Aralık ülkeye komplodur’

Yeniakit Publisher
2014-01-11 20:52:52 - 2014-01-12 09:50:59
‘17 Aralık ülkeye komplodur’

17 Aralık’daki kirli operasyonu değerlendiren Bakan Veysel Eroğlu, “Siyasi istikrarı bozmaya kimsenin hakkı yok. Masumiyet karinesini yok ederek, ‘berat-ı zimmet asıldır’ esasını yok sayacak bir tutumla 17 Aralık hadisesi komplosunu yapmak, AK Parti’den önce ülkeye zarar verir” dedi.

İSTANBUL - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyesi iş adamlarıyla bir araya gelerek, bakanlık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul’da geçen yıl aralık ayında binlerce fidan dikimi gerçekleştiren ASKON üyeleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eroğlu, ASKON’un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 400 bin fidanı toprakla buluşturduğunu söyledi.

Eroğlu, ağaçlandırmanın önemli olduğunu vurgulayarak, “İnsan bir ağaç dikerse hayıra vesile olur. ‘Kıyamet bile kopacak olsa elinizde bir fidan varsa dikin’ hadisi vardır. Hayırla da yarışmak gerekiyor” diye konuştu. Ekonomik gelişme olduğu zaman Türkiye’nin ayağa kalktığını ifade eden Eroğlu, güçlü ekonomi için siyasi istikrarın olması gerektiğini, ülkede istikrar olduğu zaman ekonominin güçlü tutulduğunu belirtti.

Eroğlu, İstanbul’da su sıkıntısı yaşanmaması için barajlarla ilgili yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan da bahsetti.

Toplantıda iş adamlarının sorularını da cevaplayan Eroğlu, “İstanbul’da hava durumu nedeniyle önümüzdeki günlerde su sıkıntısı olacak mı?” sorusu üzerine, İstanbul’daki barajların durumuyla ilgili bilgi verdi.

İstanbul’da su sıkıntısı olmayacağını vurgulayan Eroğlu, “Biz master planda, 35 milyona kadar su verecek ve 2071 yılına kadar sürecek sistemleri hazır ediyoruz. Çoğu tamamlandı. Altyapı şebekesi tamamen yenilendi. 200-300 yıl dayanacak bir şebekemiz var. İstanbul’a su sıkıntısı yaşatmayacağız. Kaldı ki perşembe, cuma gününden itibaren de yağışlar gelecek” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, “Kanal İstanbul Projesi, İstanbul’un su kaynaklarına zarar verecek mi” sorusu üzerine de tatlı su kaynaklarına zarar vermemesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Kanal İstanbul’un tam olarak nereden geçeceği belli değil” dedi.

Toplantının sonunda ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Bakan Eroğlu’na plaket takdim etti.
Bakan Eroğlu da ASKON tarafından oluşturulan orman için Mustafa Koca’ya teşekkür belgesi verdi.  

17 ARALIK, ÜLKEYE KOMPLO

Eroğlu toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 17 Aralık operasyonu ile ilgili bir soru üzerine Eroğlu, “Siyasi istikrarı bozmaya kimsenin hakkı yok. Kaldı ki 30 Mart’ta seçimler var, millet sandıkta reyini ortaya koyacaktır. Yolsuzluk varsa zaten hükümetimiz yolsuzlukla mücadele ediyor. Gereği yapılır ama hükümeti yıpratmak için alakasız hususları toplayıp büyük sansasyon haber gibi basına vererek, masumiyet karinesini yok ederek, ‘berat-ı zimmet asıldır’ esasını yok sayacak bir tutumla 17 Aralık hadisesi komplosunu yapmak, AK Parti’den önce ülkeye zarar verir” dedi. Su sıkıntısı olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise Eroğlu, “Vatandaşımız telaş etmesin, biz gereğini yaparız. İstanbul’da 3 baraj yapılınca, 2071 yılına kadar su problemi olmayacağını Allah’ın izniyle garanti ederiz” diye cevap verdi.

KOCA: İSTİKRAR BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ KOCA: İSTİKRAR BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca da basın mensuplarının İstanbul merkezli operasyonunun iş adamlarını nasıl etkilediğine ilişkin sorusu üzerine 17 Aralık’tan sonra ülkede siyasi istikrarın bozulmak istendiğini vurguladı. Operasyonun ekonomiye zarar verdiğini dile getiren Koca, “Ülkede çok partili iktidarların olduğu 1990’lı yıllarda ülkemizi faiz lobilerine teslim ettiklerini gördük. Faiz oranlarının bir gecede 7 binlere geldiğini gördük. Biz iş adamları son 10 yılda şunu net bir şekilde gördük, faiz oranlarının yüzde 4,5’lere kadar inmesi, IMF’ye borcun kapanması birilerini rahatsız ediyor. Her ne kadar birileri bundan rahatsız olsa da istihdam üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz. Her şeye rağmen biz, ekonomik ve siyasi istikrarın bozulmaması için millet iradesine saygı duyulması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’de de bu tür manipülasyonlara gelinmeyeceği kanaatindeyim” değerlendirmesinde bulundu.

Koca, birlik ve beraberliği korumanın herkesin görevi olduğunun altını çizerek, vatandaşları sağduyuya davet etti.     
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23