• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

16 bin genç evlilik mağduru böyle haykırdı: Biz kadın değil miyiz?

Yeniakit Publisher
2020-01-08 10:52:00 - 2020-01-08 10:53:22
16 bin genç evlilik mağduru böyle haykırdı: Biz kadın değil miyiz?

Haksız yere cezaevine konulan eşlerine kavuşabilmek için bekledikleri yasal düzenlemeler Mor Çatı’nın engellemelerine takılan genç yaşta evlilik mağdurlarından Celile Çukur, Emine Arbaş ve Özlem Doğualp, “Bunlar kadını falan korumuyor. Bizi koruyan eşlerimizdi, onları da elimizden aldılar. Madem kadının beyanı esas alınıyor, biz kadın değil miyiz?” ifadelerini kullandılar.

 Hasan Eğrigöz  Ankara 

Resmi nikahlı eşleri cezaevinde olan genç evlilik mağduru kadınlar, çözüm beklerken, Mor Çatı’nın da istismarına uğramaya devam ediyor. Türkiye’nin birçok yerinde ailelerinin rızasını alarak, genç yaşta evlendikleri için haklarında kamu davası açılması sonucunda binlerce kişi “tecavüzcü”, “tacizci” sıfatıyla cezaevinde yatıyor.

“Cinsi sapıklığa yol açıyorlar”

Nikahlı eşleri ayırmanın fuhuşu tetiklediğini, akabinde de cinsi sapıklığa yol açıldığını ifade eden Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, “Burada en çok çocuklar mağdur oluyor. Allah’ın yasaklamadığı bir şeyi yasaklamak, fıtratla, Allah’la savaşmaktır. Genç evlilik Avrupa’da teşvik edilirken, burada yasak olması, fuhuşun serbest olması aynı şekilde cinsi sapıklığa yol açmış oluyor. Ama genç evliliğe karşı çıkanlar, kadınları korumak için değil, aile kurulmasını engellemek için. Feminist terör örgütlerinin ve Kanada Büyükelçiliğinin LGBT çocuk etkinlikleriyle çocuklarımızı eşcinselleştirme faaliyetleri, çocuk istismarıdır, cezasız kalmamalıdır. Çocuk istismarından beslenenler neden susuyor? Aileyi yok etme küresel savaşına, feminizm terörüne ülkemizin milli güvenliğini tehdit ettikleri için ‘one minute dur’ diyoruz." dedi. Eski sisteme dönülmesi gerektiğini ifade eden Çevik, “Mustafa Kemal döneminde evlilik yaşı 15, mahkeme kararıyla da 13’e indirilebiliyordu. Biz sadece eski sistem gibi olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

“Biz sadece yuvamızı istiyoruz”

Kendi isteğiyle ve ailesinin rızasıyla evlenmesine rağmen genç evlilik mağduru olan Celile Çukur, “Kendi rızamızla evlenmemize rağmen, eşim 19 yıl ceza yedi. Toplamda 2 sene 1 aydır hapiste şu an. 1 buçuk yaşında çocuğum var. Babası hapse girdikten sonra doğdu. Kurulu bir düzenimiz yok, maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Devletten hiçbir maddi destek istemiyorum. Ben sadece ailemi, yuvamı, eşimi istiyorum. Allah rızası için çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Aile olmak suç değil”

Zina yapmadık. Aile olmak suç değil” diyen mağdur Özlem Doğualp ise, “Evlendikten 11 yıl sonra eşimi hapse attılar. Eşim 3 yıldır da cezaevinde. 3 çocuğumuz oldu. Bir başımıza kaldık. Bu cezaları haketmiyoruz. Çünkü biz severek, isteyerek, kendi rızamızla evlendik. Aile olmak suç değil. Allah’ın emriyle kendi rızamızla evlendik. Biz artık bu sıkıntıları çekmek istemiyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Çocuklarımızın babaları varken, babasız büyüyorlar. Dışarda kadın başımıza bir hayat mücadelesi vermek gerçekten çok zor. Eşim istismarcı olarak içeriye girdi ama bizi dışarıda koruyan yok. Madem ki kadının beyanı esas alınıyor, ben kadın değil miyim?” görüşünü dile getirdi.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Suclu kim?

Mor Catici yaratiklara deki : ben evlenmedim esim degil filortum de.Kocan ertesi gun hapisten cıkar.Hani kadinin beyani esasti. Bunlar beyan meyan dinlemez kızim.Bunlarin tek hedefleri Islam ve aile. Bunlari yok etmek icin savasiyorlar.

Guner

Devleti 18 yıldır her türlü yetkiyle rakipsiz kim yönetiyor? Bütünn bu masumların vebali onların boynundadır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23