• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

159 STK’dan sürece destek

Yeniakit Publisher
2013-03-04 21:00:00 - 2013-03-04 20:04:52
159 STK’dan sürece destek

Diyarbakır’da bir araya gelen 159 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı. STK adına yapılan açıklamada, “Bu sürecin başlaması Türkiye genelinde, özellikle de bölgemizde umutları artırmıştır. Gelin hep birlikte ülkemizi

DİYARBAKIR
Diyarbakır’da aralarında baro, esnaf odaları, İHD ve MAZLUMDER’in de bulunduğu 159 sivil toplum kuruluşu (STK), çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti önünde toplanan STK temsilcileri adına hazırlanan ortak açıklamayı, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici okudu.
Bilici, Türkiye’nin, son aylarda büyük umutlarla yeni bir barış sürecine girdiğini, devlet yetkililerinin İmralı ile başlattığı diyaloğun ileri bir aşamaya geldiğini belirtti.
Geçmişte başlatılan ancak sonuç vermeyen deneyimlere rağmen toplumun yapılmakta olan görüşmeleri desteklediğini ve sivil toplum örgütlerinin de diyaloğun sürmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdiğini vurgulayan Bilici, “Bu sürecin başlaması, Türkiye genelinde özellikle de bölgemizde bir umut yaratmıştır. Bölgenin sivil toplum örgütleri olarak, yürütülen görüşmelerin, barış sürecinin gelişimi açısından önemli olduğunu her fırsatta dile getirmeye çalıştık” dedi.
“ÜLKEMİZİN AYDINLIK
GELECEĞİNİ İNŞA EDELİM”
Bilici, öncelikle tarafların da süreci bozmaya dönük girişim ve saldırılardan uzak durması gerekliliğinin önemine işaret ederek, “TBMM’de bazı siyasi partilerin sürece denk düşmeyen açıklamaları, halkımızda var olan barış umutlarını kırmaktadır. Gerek bölgemizde gerekse Türkiye genelinde halkın büyük çoğunluğu bu süreci desteklemekte ve onurlu bir barışın gerçekleşmesini istemektedir. Halkların barış umutlarını kırmayalım, gelin hep birlikte ülkemizin aydınlık geleceğini inşa edelim” dedi.
KAÇIRILAN KAMU GÖREVLİLERİ
Bilici, gazetecilerin terör örgütü PKK’nın elinde bulunan kaymakam adayı, polis ve askerlerin serbest bırakılması ile ilgili girişimleri olup olmadığı sorusuna da, “Biz çağrımızı dönem dönem yapıyoruz. Yine çağrımızı yaptık, eğer bir çağrı gelirse, bölgedeki STK’ların üzerine sorumluluk düşerse biz komisyonlar oluşturup gidip alabiliriz, bu konuda bir sıkıntı yok. Umarım bir an önce ailelerine ve özgürlüklerine kavuşurlar. Biz de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” cevabını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23