• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

150 yıllık rüyamız gerçekleşiyor

Yeniakit Publisher
2013-04-12 21:07:00 - 2013-04-12 21:08:12
150 yıllık rüyamız gerçekleşiyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da metro hattını Esenboğa Havalimanı'na bağlamak için yıl sonuna kadar projelerin tamamlanacağını, gelecek sene de hattın yapımı için harekete geçileceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara’da metro hattını Esenboğa Havalimanı’na bağlamak için yıl sonuna kadar projelerin tamamlanacağını, gelecek sene de hattın yapımı için harekete geçileceğini bildirdi. Bakan Yıldırım, ASO 1. Sincan OSB 4. Kısım’da gerçekleştirilen metro araçları üretim tesisi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Ankara için güzel bir hizmetin başlangıcı dolayısıyla OSB’de bir araya geldiklerini söyledi.
Ankara metrolarının inşaatının hızla sürdüğünü ifade eden Yıldırım, “Ankara metroları bizim için o kadar öncelikli bir konu oldu ki genel müdür yer altından çıkmıyor, evine gidemiyor, işlerini aksatıyor. Çünkü o biliyor ki bu metrolar ya bitecek ya bitecek” diye konuştu. Lise öğrencisi olduğu yıllarda, siyasetçilerin, seçim propagandalarında, Ankara-İstanbul arasına yapılacak süratli demiryoluyla seyahat süresinin 2,5 saate ineceği vaadinde bulunduklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: “Yıl 1972. Abdülhamidt’in tahtta kaldığı süre kadar geçmiş. Ama projede değişen hiçbir şey olmamış. 12 hükümet, 20 bakan değişmiş, Türkiye her seferde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hayalini bir başka bahara ertelemiş. Geldik, başladık ve Türkiye’de Ankara-Eskişehir hattını 2009’da devreye alarak, ülkemizi, Avrupa’nın 6., dünyanın 8. YHT işletmeciliğine sahip ülkesi haline getirdik. Sene sonunda Eskişehir-İstanbul etabını bitiriyoruz. 150 yıllık rüyamız Sultan Abdülmecid’den bize kalan Marmaray Projesi’ni de bitiriyoruz. Böylece Çin ile İngiltere’yi, Pekin ile Londra’yı modern demir ağlarla bağlayacak projeyi hayata geçiriyoruz.”
BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI
“Terör örgütü, inat etti. Yaktı, yıktı, saldırdı. Biz de inat ettik, sonunda havlu attı, o da hizaya geldi” diyen Yıldırım, bugünün birlik ve beraberlik zamanı olduğunu kaydetti. Teröre harcanan 400 milyar dolarla, 20 bin kilometre daha fazla otoyol, 400 tane boğaz köprüsü yapılabileceğini anlatan Yıldırım, “Bütün bunlar geride kaldı. Bundan sonra fabrikalar birer birer yükselecek, insanların yüzü gülecek, herkese aş, iş imkanı olacak” diye konuştu.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23