• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 Temmuz, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Zübeyir Gündüzalp'in sözlerini bir kez daha teyit etti

Yeniakit Publisher
2022-07-15 23:50:00 - 2022-07-16 03:22:07
15 Temmuz, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Zübeyir Gündüzalp'in sözlerini bir kez daha teyit etti

15 Temmuz Darbe Girişimi'nde milletin göstermiş olduğu şanlı destanın yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin kendisine yakın talebesi Zübeyir Gündüzalp'in Müslüman Türk milletine yönelik sözlerini yeniden gündeme getirdi.

 yeniakit.com.tr 

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin Zübeyir Gündüzalp'in Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nde Risale-i Nur'u yazdığı ve okuduğu gerekçesiyle yargılandığı davada müthiş savunma verirken Müslüman Türk milletine övgülerde bulunmuştu. 

"Türk gençliği uyumuyor"

"Kahraman İslam Türk Milleti", "dindar, cengaver, imanlı, cesur Türk milleti" gibi ifadelerle öven Zübeyir Gündüzalp, "Türk gençliği uyumuyor. Bu kahraman İslâm Türk Milleti başka bir devletin boyunduruğu altına giremez. Fedakâr müslüman gençliği, sahib olduğu tahkikî iman kuvvetiyle vatanını sattırmaz. Dindar, cengâver Türk milleti ve imanlı, cesur Türk gençliği korkmaz" ifadelerini kullanmıştı.

"Bu kahraman İslâm Türk Milleti başka bir devletin boyunduruğu altına giremez"

Risale-i Nur Külliyatı'nın Şualar isimli kitabının On Dördüncü Şua bölümünde geçen ifadeler şu şekilde;

Mahkeme heyetinin huzurunda bilâ-perva onlara söylüyorum: Onlar iyi bilsinler ve titresinler ki, gürültüye pabuç bırakmıyoruz. Zira Risale-i Nur eserlerinde hak ve hakikatı görmüş, öğrenmiş ve inanmışız. Türk gençliği uyumuyor. Bu kahraman İslâm Türk Milleti başka bir devletin boyunduruğu altına giremez. Fedakâr müslüman gençliği, sahib olduğu tahkikî iman kuvvetiyle vatanını sattırmaz. Dindar, cengâver Türk milleti ve imanlı, cesur Türk gençliği korkmaz. Onun içindir ki; bizi insanlık seviye ve seciyesinde en yüksek mertebelere çıkaran ve her sahadaki terakkiyatımızı sağlayan ve biz gençlere din, vatan ve millet aşkını aşılayarak uğrunda bütün mevcudiyetimizi feda ettirecek hakikî bir dinperver olarak bizleri yetiştiren Risale-i Nur eserlerini okuyoruz ve okuyacağız.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ne alaka

Bediüzzamanin sozleri çok dogru da 15 Temmuz ile ne alakasi var.. 

Geçelim

Aman aman şerrinden Allah saklasın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23