• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

13 yıldır çalmışlar

Yeniakit Publisher
2014-12-12 08:05:00 - 2014-12-12 15:09:48
13 yıldır çalmışlar

Her fırsatta kul hakkından, adaletten, dürüstlükten ve hakka hizmetten bahseden paralel yapılanmanın KPSS’de olduğu gibi Polis Akademisi’nde de 13 yıl boyunca sınav sorularını çalarak cemaat üyelerine verdiği belirlendi.

Paralel devlet yapılanmasının, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularını çaldığı gibi Polis Akademisi sınav sorularını da çaldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı düzeyinde yapılan incelemede, Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde 2001 yılında kurulan ve polis yöneticileri yetiştirilen Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin kurulduğu yıldan bugüne kadar ki bütün sınavlardaki soruların çalındığı tespit edildi.

SINAVLARDA MANİPÜLASYON YAPILMIŞ!

Polis Akademisi’nde amir yetiştiren ve Paralel Yapı’nın ana hedefi olan Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin giriş sınavlarındaki çan eğrisinde manipülasyon olduğu ve sınavları kazananların yüzde 95’den fazlasının Paralel Yapı’ya bağlı kişiler olduğunun öğrenildiği belirlendi. 

GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KAPATILABİLİR

Bunun üzerine Mülkiye müfettişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) müfettişleri tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, sınav sorularını hazırlayanlardan, sınavlarda bulunan görevlilere ve sınavlara giren emniyet personeline kadar herkesin soruşturulduğu öğrenildi. Soruşturma sonucunda, Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin büyük bir ihtimalle kapatılacağı ve yerine Polis Amiri Yerleştirme Merkezi’nin açılacağı öğrenildi. 

İÇİŞLERİ BAKANI ALA, BU KONUYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Polis Koleji ve Polis Akademisi ile ilgili yaptığı açıklamada, buraların kapatılacağına dikkat çekerek; “Bu düzenlemeyi yapmak zorundayız. Eğer Paralel Yapı ile mücadele edeceksek, bu gerekli. Çünkü oradaki öğrencilerin büyük bölümü Paralel Yapı’ya mensup” demişti.

GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Güvenlik Bilimleri Fakültesi; 25.04.2001 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde lisans düzeyinde eğitim vermek üzere kuruldu. Fakülte’nin asıl amacı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu ilk düzey polis yöneticilerinin yetiştirilmesi. Fakülteden mezun olan öğrenciler, mezuniyetlerini müteakip Emniyet Teşkilatı’nın değişik birimlerine Komiser Yardımcısı rütbesiyle atanıyor. 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23