• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

13 kaçak petrol kuyusu bulundu! Milyonlarca varil petrolü sessiz sedasız aylarca çalmışlar

Yeniakit Publisher
2024-08-13 08:36:00 -
13 kaçak petrol kuyusu bulundu! Milyonlarca varil petrolü sessiz sedasız aylarca çalmışlar

Geçmişte Fransa ve bazı Batı ülkeleri tarafından sömürülen Nijerya'da Hava Kuvvetleri Sözcüsü Edward Gabkwet, ülkede yer alan kaçak petrol kuyu ve rafinerilerini imha ettiklerini duyurdu.

Afrika'nın petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'da Hava Kuvvetleri Sözcüsü Edward Gabkwet, yaptığı yazılı açıklamada ülkenin petrol bölgesi Nijer Deltası'nda ordunun petrol kaçakçılarına karşı hava operasyonları düzenlediğini belirtti.

Operasyonlarda 13 kaçak petrol arıtma tesisinin imha edildiğini kaydeden Gabkwet, 10 adet petrol taşıyan tanker ve birkaç bidonun ele geçirildiğini aktardı.

Gabkwet, hava operasyonlarının petrol boru hatlarını patlatmak gibi yasa dışı ve alçakça eylemlerde bulunan petrol hırsızları ve ekonomik sabotajcıların faaliyetlerini azaltma çabalarının bir parçası olduğunu vurguladı.

Nijerya'daki petrol hırsızlığı ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Nijeryalı senatör Ned Nwoko, ülkede artan petrol hırsızlığı ve boru hatlarına saldırılar nedeniyle 2023'te 3 milyar dolardan fazla zarar oluştuğunu açıklamıştı.

37 Milyar varillik petrol rezervi

Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil ve dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8. ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6. sırada yer alıyor.

Petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde, silahlı grupların petrol alanlarına sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar yaşanıyor.

Trump ve petrol şirketlerinin tansiyonunu çıkaran Türk!" target="_blank">
Donald Trump ve petrol şirketlerinin tansiyonunu çıkaran Türk!
Donald Trump ve petrol şirketlerinin tansiyonunu çıkaran Türk!

Ekonomi

Donald Trump ve petrol şirketlerinin tansiyonunu çıkaran Türk!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasel

Batı ülkeleri,başta ABD, HIRSIZ,SOYGUNCU,HAYDUT, ne söylesen birçoğuna yakışır.

resat

dünya savaşlarının birincisinden sonra hırsız zalim gavur düzeni kuruldu tüm dünyada ,ikincisinden sonrada ,bir leşmiş milletler denen zalim örgütle kayıt altına alındı ,vede sonuç kaçınılmaz sonuç ortada ,çünkü zulme tek engel islam birliğini temsil eden ülke artık yoktu ,bu birliğin tesis edilmemesi içinde ülkemizin ve milletimizin üzerinde dönüyor bütün oyunlar ,milletimizi patates soğan fiatıyla uğraşır hale getirmişken ,
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23