• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

-10 derecede bekleyiş sürüyor

Yeniakit Publisher
2014-12-06 10:23:00 -
-10 derecede bekleyiş sürüyor

İran'ın Türk TIR'larına başlattığı yeni uygulamalar nedeniyle kuyruklar oluştu.

İran'ın 1 Aralık'tan itibaren topraklarına girecek Türk TIR'larına yönelik başlattığı uygulamalar nedeniyle Gürbulak Sınır Kapısı'nda oluşan TIR kuyruğunda bekleyiş sürüyor.

Araçlarının mazotu, içecek suları ve erzak dolaplarındaki yiyecekleri tükenen ve sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen hava şartlarında bekleyişlerini sürdüren yüzlerce TIR sürücüsünün gözü yarın yapılacak toplantıda. TIR sürücülerinden İbrahim Bereket, yaptığı açıklamada, 4-5 gündür burada olduklarını, yarınki toplantıyı beklediklerini belirterek, "Türkiye'den bir heyet yarın İran'a gidecek ve yapılacak toplantıdan sonra ne olacağımız, akıbetimiz belli olacak" dedi.

Haksız rekabet olduğunu kaydeden Bereket, şunları söyledi:

"Yok mühür istediler, yok siz mazotunuzu Türkiye'den doldurun gelin biz mazot vermeyiz dediler, Türkiye de dedi ki 'tamam sen mazot verme biz mazot alıp gelelim.' Mazotlu gittiğimiz halde bizden haksız olarak ayakbastı parası istediler. Yani daha önce verdiğimiz karayolu parasının iki katını istediler. Dolayısıyla Türkiye kapıyı kapattı şu an. İşte yarınki toplantıyı bekliyoruz."

Ayrıca, dün İran Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ekonomik İlişkiler Müsteşarı Ahmed Nurani'nin, İran'ın mühür uygulamasını bir hafta süreyle askıya aldığını söylemesi üzerine, yüzlerce TIR'ın Gürbulak Sınır Kapısı'na akın etmesiyle TIR kuyruğundaki yoğunluk daha da arttı.

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23