• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Zeytinin faydaları nelerdir? Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yediğinizde... Verdiği destek dikkat çekti! İşte cevap

2023-09-25 20:47:15
Zeytinin faydaları nelerdir? Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yediğinizde... Verdiği destek dikkat çekti! İşte cevap

Zeytin ağacının hem yaprağı hem de meyvesi kullanılmaktadır. Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yiyerek yapılan diyet türü son zamanlarda oldukça popüler oldu. Japon bilim insanlarının incelediği bu diyet türünde sağlığa olumlu etkisi olan birçok sonuçla karşılaşıldı. Zeytinin Faydaları Nelerdir, Yeşil kırma zeytin nasıl tatlandırılır tüm detaylarını tam ölçüsünü vereceğiz.

#1
Foto - Zeytinin faydaları nelerdir? Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yediğinizde... Verdiği destek dikkat çekti! İşte cevap

Zeytin ağacının yaprağı çok eski senelerden bu zamana birçok tedavide kullanılmaktadır. En fazlada sıtma hastalığının tedavi edilmesinde büyük ölçüde rol üstlenmektedir. Zeytin ağacının yaprağı istenirse çay olarak tüketilebilmektedir. Yüksek tansiyon hastalarında tansiyonun düşürülmesine oldukça yardımcı olmaktadır. Zeytin yaprağındaki Antioksidan özelliği ile yaşlanmanın etkilerini geciktirmekte ve vücutta bulunan zararlı maddelerin dışarıya atılmasını sağlayıp vücuda kuvvet vermektedir. Kalp sağlığı açısından da oldukça önemli etkilere sahiptir. Kalbin ritim bozukluğunu giderip, kalbe giden damarlarda tıkanıklıkları açar ve kan dolaşımını arttırır. Zeytin yaprağı sindirim sisteminizi düzenler ve ishali keser. Zeytin ve zeytin yağıda gene zeytin yaprağı gibi oldukça fazla şifalıdır. Kalp sağlığını korumakla birlikte zeytin ve zeytinyağı tekli doymamış yağ içerir. Zararlı olan kolesterolü düşürüp, kontrol altında alınmasını sağlar. Kanser önleyici özelliği vardır.

#2
Foto - Zeytinin faydaları nelerdir? Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yediğinizde... Verdiği destek dikkat çekti! İşte cevap

Zeytinyağı Faydaları Zeytinyağının en önemli özelliği bağırsak kanserinin ve de göğüs kanserinin önlenmesinde oldukça etkilidir. Zeytin ve de zeytinyağının içerisinde bulunan vitaminler çocukların kemik gelişimlerini desteklemektedir. Zeytinyağı, safrayı artırır, Karaciğerleri çalıştırır, Karaciğerdeki ağrıyı keser. Sarılıkta oldukça faydalıdır. Ecza sektöründe bazı ilaçların hazırlanmasında kullanılır. Yaprakları ve de kabukları, yüksek olan tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürmektedir. Bağırsak da bağırsak solucanı varsa düşürülmesine yardımcı olur. Zeytin taneleri de besleyicidir Zeytinin Kalp Sağlığına Faydası Yapılan araştırmalar kalp sağlığını koruduğu ile bilinen zeytin aynı zamanda kötü huylu kolesterolü düşürür. Kalp sağlığının ve damar sağlığının korunmasında etkili olup kalpte oluşan ritim bozukluklarının düzene girmesine yardımcı olur. Zeytinin Dolaşım Sistemine Olan Faydaları Serbest radikaller kolesterolü kötü yönde etkilemesinden dolayı, kan damarları fazlaca zarar görür ve buda kalp krizine yol açar, zeytin antioksidan içerir ve bu sayede kalp hastalığını önler. Bu konuyla ilgili yapılan son araştırmalarda özellikle zeytinyağının kan basıncı üzerinde olumlu etkiler ortaya koyduğu kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra kan hücrelerinin sağlığı içinde önemli rol oynamaktadır. Zeytin Kilo Vermeye Yardımcı Olur Zeytine bulunan farklı çeşitteki doymamış yağlar kilo vermeye de oldukça yardımcı olur. Zeytinyağının tüketimi ayrıca yağ hücreleri içinde etkili bir uyarıcıdır. Karındaki yağların erimesine yardımcı olur.

#3
Foto - Zeytinin faydaları nelerdir? Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yediğinizde... Verdiği destek dikkat çekti! İşte cevap

Zeytin Kanseri Önleyebilir! Zeytinin DNA’lar için faydalı olan çok seyrek besinlerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Zeytin Cilt Ve Saç Sağlığını Korur! Zeytin hidrat içermektedir ve buda yağ asitleri yanında antioksidanlar bakımından zengindir. Bunun dışında ise zengin bir E vitamini deposudur. Bu özelliğinden dolayı zeytin bizi cilt kanserinden korur, yumuşak ve sağlıklı cilt oluşmasını sağlar, ultraviyole ışınlarına karşıda cildi koruma özelliği vardır. Bunun için hergün15 dakika boyunca cilde hakiki zeytinyağı sürmek yeterlidir. Zeytin Alerjiyi Engelleyebilir! Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucu zeytinin alerjilere karşı da etkili olduğunu ortaya çıkartmıştır. Bunun dışında ise genel alerjik tedavilerde de kullanılabilir. Zeytinin Sindirim Sistemi Sağlığına Etkisi! Düzenli olarak zeytin tükettiğimizde özellikle kolon kanserine yakalanma riskimiz ciddi anlamda azalır. Zeytin sapı ise ülser ve gastrit gibi sorunları gidermenin yanı sıra kabızlığı da ortadan kaldırır. Zeytin sapının bir diğer özelliği ise pankreas ve hormon sağlığınıda düzenlemesidir. Demir Kaynağı Zeytin! Özellikle siyah zeytin demir açısından fazlaca zengindir. Kanda oksijen taşımakta olan kırmızı hücrelerin sağlığını da korur Demir genel olarak vücut sağlığı için önemlidir. Saç sağlığınındın ayak tırnağına kadar bütün organların en çok gereksinim duyduğu maddelerdendir demir. Ve bu da siyah zeytinde bolca bulunur.

#4
Foto - Zeytinin faydaları nelerdir? Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yediğinizde... Verdiği destek dikkat çekti! İşte cevap

İnsanlar genellikle ideal bir kiloya ulaşmak istediklerinde bu diyet türünü uygulamaktadır. Aynı zamanda 7 zeytin 1 incir diyeti kutsal kitap olan Kuran-ı Kerim'de de yer alan bir şifayı ifade etmektedir. Zeytin Omega yağ asitleri bakımından zenginken, incir ise antioksidan özelliğe sahiptir. İkisi bir araya geldiğinde sağlık açısından çok faydalı olduğu tespit edilmiştir. Şimdi ise bu diyete yakından bakalım. 7 zeytin 1 incir diyeti nedir? Nasıl yapılır? Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yediğinizde bakın vücudunuzda ne oluyor? İşte tüm cevaplar! KAHVALTIDA 7 ZEYTİN 1 İNCİR YEDİĞİNİZDE BAKIN VÜCUDUNUZDA NE OLUYOR? Vücudunuzdaki toksinleri atarak fazlalıklardan arındırır. Hücrelerinizi yeniler. İdeal kilonuza ulaşmak artık daha kolay olur. Kanserli hücrelerinizin oluşumunu engeller. Vücudunuzun fonksiyonlarını düzenler. Bağışıklığınızı güçlendirerek direncinizi artırır. Kalsiyum içerdiğinden kemiklerinizi güçlendirir. Öncelikle bu diyetin uygulanış süresi 21 gündür. Fazlası ya da azı önerilmez. Her gün sabah ve yatmadan önce 7 zeytin 1 incir yiyin. Çünkü vücudun en verimli olduğu saatler uykudan hemen sonra ve uykudan hemen öncedir. Bu süreçte kendinize en uygun sağlıklı ve dengeli beslenme programını uygulayın. 21 gün süresinde bu programı uyguladığınızda ideal kilonuza ulaştığınızı göreceksiniz. Bu diyeti uygularken bol su tüketmeye de özen gösterin. Bu besinlere bir alerjiniz bulunuyorsa diyeti uygulamanızı önermiyoruz ve bir beslenme uzmanına danışmanızı öneriyoruz.

#5
Foto - Zeytinin faydaları nelerdir? Kahvaltıda 7 zeytin 1 incir yediğinizde... Verdiği destek dikkat çekti! İşte cevap

Merak edenler için bonus: Kırma zeytin için gerekli malzemeleri sıralayalım: 4 kg ham yeşil zeytin Yeteri kadar su 1 litre salamura için; 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu kabuğu soyulmuş yarım limonun dilimleri Hazırlıklarımızı yapalım. Zeytinleri sudan geçirip süzgece alın.Ahşap çekiciniz yoksa normal çekicin altını buzdolabı poşeti yerleştirin. Zeytinleri döverken de sağa sola kaymaması için tahtanızın üzerine de havlu kağıt koyun. Zeytinlerin kararmaması için de eytinleri kuracağınız kavanozların tabanına bir miktar su ekleyin.Zeytinleri kırarken çok fazla ezmemeye de özen gösterin. Zeytinleri kavanoza koyup gerektikçe su ilave edin. Kırılan zeytinler suyun içerisinde yer almalı. Tüm kavanozu bu şekilde doldurun. Kapağını kapatıp 1 gün bekletin. Ertesi gün zeytinin suyunu değiştireceğiz. Bunun için lavaboya çelik bir süzgeç alıp suyunu süzün.Hiç vakit kaybetmeden yeniden su ekleyin. Kapağını çok sıkı kapatırsanız asitlenme yapar, bu nedenle hafif gevşek bir şekilde kapatın. Zeytinin çabuk olmasını istiyorsanız suyunu aynı şekilde her gün değiştirin. Eğer uzun sürede olsun istiyorsanız suyunu değiştirdikten sonra üzerine bir kapak kapatıp hava almasını önleyin ve kapağını sıkıca kapatın. Altına da derin bir kap koyun. Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.Zaman zaman suyunu kontrol edip gerekirse su ekleyin. Bir sene bu şekilde dursa bile birşey olmazHemen yiyecekseniz 10 gün boyunca her gün suyunu yenileyin. Rengi gittikçe koyu yeşile dönecektir. Son olarak suyunu süzüp tatlandırma işlemini yapalım. Bunun için 1 litre kavanoza 1 adet kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş limonu ve 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. Kavanozun kalanını içme suyuyla doldurun. Kapağını sıkıca kapatınve ilk ik gün gelip gidip kavanozu sallayın.3.gün tuz oranına bakın. Bu şekilde salamurasını hazırladığınız zeytinler 7-8 gün sonra yemeye hazırdır. Zeytini güneş görmeyen serin bir yerde bekleyin. oda sıcaklığında bekletin, Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23