• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Zelenski'ye hediye edilen gizemli kutuların sırrı açıklandı!

2024-08-25 16:12:04
Zelenski'ye hediye edilen gizemli kutuların sırrı açıklandı!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin, Volodimir Zelenski'ye ziyaretinde Ukrayna'ya verdiği hediye çok konuşuldu. Peki bu küpler ne işe yarıyor? Ukrayna'ya bir ziyaret gerçekleştiren Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Volodimir Zelenski'ye verdiği hediyeyle gündem oldu. Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşta insani kriz ciddi boyutlara ulaşırken Ukrayna yeterli tıbbi tesis ve malzeme eksikliği yaşanıyor. Bu da birçok insanın hayatının tehlikede olduğu anlamına geliyor.

#1
Foto - Zelenski'ye hediye edilen gizemli kutuların sırrı açıklandı!

Buradan yola çıkan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Ukrayna'ya BHISHM küpleri hediye etti. Birçeşit tıbbi kit olan bu küpler, savaş bölgelerinde ve felaketlerin yaşandığı yerlerde hayat kurtarmak için tasarlanan son teknoloji bir çözüm. Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya 4 adet BHISHM küpü teslim edildiğini duyurdu. Zelenski, Modi'ye bu insani yardım için teşekkür etti. BHISHM küplerinde BHISHM'nin açılımı Bharat Health Intitiative for Sahyog Hita & Maitri.

#2
Foto - Zelenski'ye hediye edilen gizemli kutuların sırrı açıklandı!

Bu küpler tıbbi tesislere hızla konuşlandırılabiliyor. Küplerin içinde tıbbi bakıma yönelik ilaç ve ekipmanlar bulunuyor. Acil durumlarda bakım sağlamak üzere tasarlanan kompakt ve taşınabilir tıbbi üniteler olan bu küpler, çeşitli yaralanmaları ve tıbbi acil durumları yönetmek için tam donanımlı. Her küp içinde travma kitleri, cerrahi aletler, ilaçlar ve teşhis araçları içeriyor. Temel bir ameliyathane için gerekli cerrahi aletlerin de bulunduğu küplerle günde 10-15 ameliyat yapmak mümkün. Bu ameliyatlar küçük operasyonlardan kritik ameliyatlara kadar uzanabiliyor.

#3
Foto - Zelenski'ye hediye edilen gizemli kutuların sırrı açıklandı!

Her küp 200 vaka için kullanılabiliyor. Özellikle sağlık tesislerinin dolup taştığı ya da bu tesislere erişilemediği durumlarda bu küpler hayati bir önem taşıyor. Her ortamda çalışabilen küpler kendi gücünü de kendi üretiyor. Böylece çatışma ortamlarında enerji sorununa çözüm oluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23