• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yıllık 600 ton üretim yapılıyor! C vitamini değeri ve antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor!

2023-10-14 12:13:42
Yıllık 600 ton üretim yapılıyor! C vitamini değeri ve antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor!

Türkiye'nin önde gelen hünnap üretim merkezlerinden Manisa'nın Demirci ilçesinde üreticiler pazar sorunu bulunmayan meyvenin hasadı için çalışmalarını sürdürüyor.

#1
Foto - Yıllık 600 ton üretim yapılıyor! C vitamini değeri ve antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor!

Yüksek C vitamini içeriği, lifli yapısı, düşük kalorisi ve antioksidan özellikleriyle öne çıkan hünnap, özellikle kış döneminde hastalıklara karşı koruyucu bir gıda ürünü olarak tercih görüyor.

#2
Foto - Yıllık 600 ton üretim yapılıyor! C vitamini değeri ve antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor!

Tüketimi giderek artan bu meyvede, 1500 dönüm arazide yıllık 600 tona yakın üretimin yapıldığı Demirci öne çıkıyor. Bir sonbahar meyvesi olan hünnap, ağaçların altına serilen örtülere dallardan çırpılan meyvelerin düşürülmesiyle hasat ediliyor. Örtülerin üzerinde toplanan hünnaplar kurutulup yapraklarından arındırılarak iç ve dış pazarlara gönderiliyor.

#3
Foto - Yıllık 600 ton üretim yapılıyor! C vitamini değeri ve antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor!

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, AA muhabirine, ilçenin hünnap açısından ideal iklim ve üretim şartlarına sahip olduğunu söyledi. İlçenin 800 ila bin 200 metre rakımda olduğunu, ceviz, badem ve kestane üretimiyle bilindiğini, son yıllarda ise hünnabın ilçe ekonomisinde payını artırdığını dile getiren Selçuk, bu ürünün faydalarını tanıtmaya odaklandıklarını anlattı.

#4
Foto - Yıllık 600 ton üretim yapılıyor! C vitamini değeri ve antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor!

"Her geçen gün üretim alanları artıyor, üreticilerimiz pazarlama konusunda bir sıkıntı yaşamıyor. Şu an 500-600 ton civarında üretim söz konusu. Fiyatlar da kilogramı 50 liradan başlayıp daha üst seviyelere çıkıyor. Hünnabın farklı türleri de ilçede yetişiyor. Onları da market ve pazarlara sunmaktayız."

#5
Foto - Yıllık 600 ton üretim yapılıyor! C vitamini değeri ve antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor!

Uygun şartlarda saklandığında 1-2 yıl bozulmadan dayanabilen ürünün raf ömrünün uzun olması nedeniyle değerini de koruyabildiğini anlatan Selçuk, insanın ihtiyaç duyduğu günlük C vitamininin yüzde 77'sini sağlayabilen bu meyvenin antioksidan ve bağışıklığı güçlendirici etkilerinin bulunduğunu belirtti. Selçuk, şeker düzenleyici olması nedeniyle de tam bir sağlık ürünü olarak değerlendirilen meyvenin sirkesinin de faydalarına ilişkin araştırmalar bulunduğunu aktardı.

#6
Foto - Yıllık 600 ton üretim yapılıyor! C vitamini değeri ve antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor!

İlçede eczacılık yapan ve hünnap üreten Mustafa Gül de üretimini yaptıkları "Ziziphus jujuba" türü yabani hünnabın tıbbi kullanımının da bulunduğunu dile getirdi. Hastalıklara karşı koruyucu özellikleri bulunan bu meyvenin üretiminde ilaç kullanılmadığına dikkati çeken Gül, "Yabani bir meyve olduğu için bilinen hiçbir zararlısı yok. O nedenle ilaç da kullanılmıyor." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23