• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Süt ve yumurtaları buzdolabı kapısında saklamamalısınız! Çünkü...

2022-07-15 15:17:05
Süt ve yumurtaları buzdolabı kapısında saklamamalısınız! Çünkü...

Süt ve yumurta gibi besinleri milyonlarca insan buzdolabı kapağındaki raflarda muhafaza ediyor. Ancak uzmanlar bunun çok yanlış olduğunu söylüyor. Buzdolabındaki her şey için özel bir yer varken, besinleri yanlış yerleştirdiğinizde ise yiyecek ve içeceklerin ömrünü kısaltmış oluyorsunuz. Buzdolabınızı nasıl daha temiz ve düzenli tutabileceğinizi anlatıyoruz!

#1
Foto - Süt ve yumurtaları buzdolabı kapısında saklamamalısınız! Çünkü...

Buzdolabı, modern hayatın sağladığı en büyük nimetlerden biri. Yiyecek ve içeceklerin bozulmadan uzun süre saklanmasına olanak veren buzdolabını yanlış kullanıyorsanız besinlerin daha hızlı bozulacağını fark edeceksiniz. Yiyecekler uzun süre bozulmadan nasıl saklanır?

#2
Foto - Süt ve yumurtaları buzdolabı kapısında saklamamalısınız! Çünkü...

SÜTÜ HEMEN KAPIDAKİ RAFTAN KALDIRIN- Çoğumuz süt ve diğer süt ürünlerini buzdolabımızın kapı raflarında bulundururuz ama burası buzdolabının en sıcak yeridir. Kapıyı her açıp kapattığınızda sıcaklık bozulur, bu nedenle peynir gibi süt ve süt ürünleri asla kapıdaki raflara konulmamalı. Kapıdaki rafta sos ve çeşnileri saklayabilirsiniz. Süt ve süt ürünleri için orta raf idealdir.

#3
Foto - Süt ve yumurtaları buzdolabı kapısında saklamamalısınız! Çünkü...

YUMURTALAR SÜTLERİN YANINA- Buzdolabı içinde yumurta saklama yeri için kapıda bir raf bulunur. İnsanlar da bu yüzden yumurtaları orada muhafaza eder. Bu da çok büyük bir yanlış. Yumurtaları tıpkı süt ve süt ürünleri gibi sürekli sıcaklık değişiminin yaşanmayacağı orta rafta saklayabilirsiniz.

#4
Foto - Süt ve yumurtaları buzdolabı kapısında saklamamalısınız! Çünkü...

ETLER BUZLUĞA- Et, balık ve tavuk gibi ürünler buzluk gibi buzdolabının en soğuk bölmesinde saklanmalı. Buzluklar nazı buzdolaplarında altta olurken bazılarında ise üstte oluyor. Porsiyonluk şekilde ayırın ve uygun malzemelere koyarak dondurucuya yerleştirin. Eti kavrulmuş veya haşlanmış olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Haşladığınız etin suyunu süzüp uygun kaplara koyup dondurucuya kaldırın. Pişmiş kıymayı derin dondurucuda 1-2 ay, etleri 2-3 ay saklayabilirsiniz.

#5
Foto - Süt ve yumurtaları buzdolabı kapısında saklamamalısınız! Çünkü...

SEBZELERİ ÇEKMECEYE YERLEŞTİRİN- Henüz yapmadıysanız, sebzelerinizi buzdolabınızın alt kısmında bulunan çekmece bölmesine dizin. Sebzelik çekmeceleri, sebzelerinizi daha uzun süre taze tutacak nemi tutar. KALAN YEMEKLER ÜST RAFLARA- Yemekten kalanların bir en fazla iki gün içinde tüketmeniz gerekir. Bu yüzden buzdolabında görünür olan bir yere yani üst rafa koyabilirsiniz.

#6
Foto - Süt ve yumurtaları buzdolabı kapısında saklamamalısınız! Çünkü...

SON ALDIKLARINIZ ARKAYA- Yeni yiyecekleri stoklarken, eski yiyecekleri buzdolabının önüne getirdiğinizden emin olun, böylece önce bunların tüketmelisiniz. Böylelikle hiçbir şeyin boşa gitmesini önleyebilirsiniz. AŞIRI DOLDURMAYIN Buzdolabını aşırı doldurmayın. Buzdolabında bir sürü ürünün birbirine çok yakın olması dolaşımı kısıtlar ve bu da besinlerin çabuk bozulmasına neden olabilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23