• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

2024-09-06 13:04:35
MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

MİT'in, İsrail menşeli casusluk faaliyetlerini hedef alan MOSSAD'a yönelik son “para kasası” operasyonu büyük ses getirdi. MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yöneten Kosova uyruklu Liridon Rexhepi tutuklanması ve ilişkide olduğu casusların İsrail adına ne tür faaliyetler yaptıklarının tespit edilmesi, MİT’in başarılı operasyonların son halkasıydı.

#1
Foto - MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

Bugünkü köşe yazısında MİT’in, MOSSAD hücrelerini kararlılıkla çökerttiğine değinen Yeni Şafak yazarı Yahya Bostan bir kaynağının kendisine “İpin ucu yakalandı, gerisi geliyor” dediğini de aktardı. Bostan, son aylarda MİT’ten darbe üstüne darbe yiyen İsrail istihbaratı için şu çarpıcı yorumu yaptı: “MOSSAD çorap söküğü gibi gidiyor da diyebiliriz.”

#2
Foto - MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail istihbarat servisine çalışan çok sayıda hücreyi çökertti. MİT, 2024 yılı içinde MOSSAD’a yönelik kamuoyuna yansıyan üç operasyon gerçekleştirdi. Çok sayıda İsrail ajanı ve saha elemanı deşifre edildi. Son olarak ise Doğu Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye soktuğu parayı MOSSAD’ın ağına dağıtan Kosova uyruklu Liridon Rexhepi, İstanbul’a inince takibe alındı ve tutuklandı.

#3
Foto - MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

Liridon Rexhepi’nin yönettiği para ağının ortaya çıkarılmasını, “İstihbarat dünyası iki şeye önem veriyor: Bilginin gelişi, paranın gidişi. Bunları takip ederek sonuca ulaşabiliyor” şeklinde analiz eden Bostan, MİT’in MOSSAD hücrelerini çorap söküğü gibi çözdüğünü, bir kaynağının “İpin ucu yakalandı, gerisi geliyor” sözlerini aktararak vurguladı.

#4
Foto - MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

Yahya Bostan’ın yazısında yer alan ilgili bölümü şöyle: MOSSAD çorap söküğü gibi gidiyor “İsrail’in, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerde Hamas yöneticilerini hedef alacağı tehdidi gerçekçiydi. Nitekim bunu yaptılar. Hamas lideri -ve müzakerelerin beyni- Haniye’yi İran’da hedef aldılar. Türkiye’de ise yapamıyorlar. Sebebi MİT’in MOSSAD’a dönük kararlı operasyonlarıdır.

#5
Foto - MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

Bugüne kadar birçok MOSSAD hücresi MİT operasyonlarıyla çökertildi. Yapılan -ve kamuoyuna yansıyan- son operasyon İsrail istihbaratının para kasasına yönelikti. Çıkan haberlerden detayları okudunuz: MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yöneten, Doğu Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye soktuğu parayı Suriye’deki MOSSAD ağına dağıtan Kosova uyruklu Liridon Rexhepi, Türkiye’ye giriş yapınca takibe alındı ve tutuklandı. İstihbarat dünyası iki şeye önem veriyor: Bilginin gelişi, paranın gidişi. Bunları takip ederek sonuca ulaşabiliyor. Bu operasyon, daha önce MOSSAD’a yapılan operasyonlar zincirinin yeni bir halkasıydı. Bir kaynağım diyor ki “İpin ucu yakalandı, gerisi geliyor.” MOSSAD çorap söküğü gibi gidiyor da diyebiliriz.”

#6
Foto - MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

Filistin'den getirilen yaralılardan bilgi topladı MOSSAD'a yönelik 2024 yılındaki ilk operasyon 5 Ocak tarihinde İstanbul merkezli 8 ilde düzenlendi. Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüpheliden 15'inin tutuklandığı soruşturmada dikkat çeken detaylara ulaşıldı. İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı kişi veya kişilerin, ülkede bulunan Filistin ve Suriye uyruklu kişilerle irtibatlanarak İsrail için önem arz eden bilgi ve belgelerin elde edildiği, aktarılan bilgiler karşılığında uluslararası para transfer şirketleri, havale ofisleri ve canlı kuryeler vasıtasıyla bilgi aktaran kişilere para transfer edilerek ödeme gerçekleştirildiği tespit edildi. Örneğin Hazem M.A.E. isimli zanlının sağlık destek personeli olarak çalıştığı, özellikle son dönemde Filistin'den getirilen yaralı ve yardıma muhtaç kişilerle ilgilendiği, bu kişilerle ilgili toparladığı bilgileri de İsrail istihbaratı ile paylaştığının değerlendirildiğine yer verildi.

#7
Foto - MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

Bağlantılı olduklarını kabul ettiler Mossad'a yönelik operasyonların şubatta yapılan ikinci ayağında özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a bilgi sattığı iddiasıyla 7 kişinin tutuklandığı soruşturmada 4 şüpheli ifadelerinde MOSSAD ile bağlantılı olduklarını kabul etti. İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) ile 2019'dan itibaren bağlantıda olan şüpheli G.K'nin, irtibatını devam ettirdiği, İÇOM ekibinde yer aldığı belirlenen Yuriy Kovalchuk tarafından verilen, yabancı şahıs ve şirketlere yönelik araştırma, keşif ve takip faaliyeti talimatlarını yerine getirdiği belirtildi. Bu yolla maddi menfaat elde eden G.K'nin 6 kişi hakkında bilgi toplama eylemlerini, aralarında eşi ve üvey oğlunun da bulunduğu S.A.Y, F.S.K, S.Y ve Y.A.D. ile birlikte gerçekleştirdiği bilgisi verilen yazıda, şüphelinin ayrıca, devletin veri tabanındaki bilgileri kamu kurum ve kuruluşlardaki irtibatları aracılığıyla elde ettiği ve bunları "casusluk" suçundan tutuklu olan diğer şüpheli M.K. ile maddi gelir karşılığında paylaştığı bildirildi.

#8
Foto - MOSSAD İran’da yaptığını Türkiye’de yapamadı! MİT ipin ucunu çorap söküğü

98 banka hesabı çıktı Mart ayındaki üçüncü operasyonda para karşılığı MOSSAD’a bilgi sattığı için gözaltı alınan eski polis şefi, özel dedektif Hamza Turan Ayberk’in de arasında olduğu 6 kişi tutuklandı. Hamza Turhan Ayberk, Mossad ajanlarıyla "Victoria" kod adlı kişi aracılığıyla 2019'da bağlantıya geçti. Mossad'ın talepleri doğrultusunda hedef kişilerin ev ve iş adresleri, kimlik ve pasaport bilgileri gibi gizli bilgileri temin etti. Karşılığında banka hesapları ve kripto para üzerinden maddi kazanç sağladı. Ayrıca ajanlarla yüz yüze görüşmeler yapmak için Belgrad'a seyahat ettiği ve seyahat masraflarının İsrail istihbaratı tarafından karşılandığı tespit edildi. Ayberk'in casusluk faaliyetlerinden elde ettiği gelirleri gizlemek amacıyla 98 ayrı banka hesabı kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca, İsrail istihbaratına Türkiye'deki eylemler ve emniyet tedbirleri hakkında bilgi aktardığı da tespit edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Karanlık

Son tutuklanan şerefsiz hariç daha önce tutuklananlardan kaç kişi var içeride zannedersem hepsi salıverildi

Güney Doğulu

Mosad denilen soysuzlara hizmet edenleri tespit eden ve yakalaya MİT' e minnettarız. Ama malesef ülkemizde idam yok...... Bu şerefsizler şimdi hapishanede misafir edilecek. ...... Biz bir grup arkadaşız..... Bizi bu bu şerefsizlerin yanına koyun. Onları gecesinde bağırta bağırta lime lime etmek istiyoruz...... Bu şerefsizleri çarşaf çarşaf resimlerin ve kimliklerini tanıtın lütfen.... İDAM GELSIN....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23