• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Mark Zuckerberg Türkleri dolandırdı!

2024-06-08 10:49:28
Mark Zuckerberg Türkleri dolandırdı!

Tüm dünyayı kasıp kavuran ünlü iş insanı Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'in Metaverse ile sanal dünyada arsa satın alınan ve milyonlarca dolar değerindeki yeni yatırım sistemi olan Metaverse'de Türk yatırımcıların toplamda 1 Milyar doları bulan arsaları piyasadan yok oldu. Yaşanan gelişme ile Mark Zuckerberg ve kurduğu Metaverse şirketinin Türk yatırımcıların kaybına ilişin cevap bekleniyor.

#1
Foto - Mark Zuckerberg Türkleri dolandırdı!

Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından büyük bir furya haline gelen Metaverse'den arsa almak kısacası sanal alemden yapılan yatırımlara ilgi büyüktü. Ancak Mark Zukerberg'in kurmuş olduğu Metaverse geniş kapsamlı bir yatırım ağı olarak, dünyanın dört bir tarafından sanal alemde arsa satın alınabiliyor. Gezegenlerden arsa alımı yapılabiliyor, hatta tarihi eserlere de yoğun ilgi gösterilerek milyonlarca liralık yatırımlar yapılıyordu.

#2
Foto - Mark Zuckerberg Türkleri dolandırdı!

MİLYON DOLARLIK ARSALAR SATIN ALINDI Metaverse büyük ilgi gösteren Türk vatandaşlarda sanal alemden arsa satın alarak ilerde değerinin artacağını düşünerek milyonluk yatırımlar yapanlar bile vardı. Kripto para sektörünü Metaverse'nin önünü açmasından sonra yatırımcılar arsa, köprü, saray gibi birçok alımlar gerçekleştirdi. Infinity, SuperWorld, Somnium Space, Ufo Gaming, The Sandbox gibi şirketlerde yüzlerce sanal evren oluşturarak binaları, arsaları, parkları ve daha birçok şeyi yatırımcılara sunmuştu.

#3
Foto - Mark Zuckerberg Türkleri dolandırdı!

EN ÇOK YATIRIMI TÜRKLER YAPTI CNN Türk'e değerlendirmelerde bulunan Marmra Üniversitesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. Ali Murat Kırık, en çok Türklerin mağdur edildiğini belirterek, "Metavers mağdurları en çok da Türkler diyebiliriz. Pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte, kripto borsasındaki düşüşle birlikte Metavers arsaları ölü bir yatırım olarak karşımıza çıkmaya başladı" dedi. Murat Kırık yatırımcıların geleceğe yönelik yatırım yaptıklarını düşünerek, "Geleceğe dair bir yatırım aracı aldığını düşündü. Dijital varlık aldığını düşündü. Fakat üzülerek söylemek gerekir ki çıkış olacağını düşünülürken sanal gerçeklik evrenleri tam tersi bir düşüş yaşamaya başladı" ifade etti.

#4
Foto - Mark Zuckerberg Türkleri dolandırdı!

MARK ZUCKERBERG TÜRKLERİ DOLANDIRDI MI? Mark Zuckerberg ise hayali olan sanal projeleri gerçekleştirmeye çalışırken, Metaverse sistemi üzerinden birçok sahte projeler yaratıldı ve satın alan yatırımcılar ise kandırılmış oldu. Ancak Türk yatırımcılar ise TÜBİTAK'ın yaptığı 2023 araştırmaları kapsamında Metaverse yatırım yapanların yarısın Türk vatanaşların olduğu öğrenildi. 1.1 milyon kişi metaverse üzerinden üye olarak arsa satın aldı. Türk şirketler ise Metaverse üzerinden 400 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. ELON MUSK 'PAZARLAMA HİLESİ' DEDİ Tesla, SpceX, Neuralink, X gibi dünyaca ünlü dev şirketlerinsahibi dahi beyin Elon Musk ise Metaverse ve Web 3.0 hakkında ise kötü düşünerek onaylamadığını hatta bir ''pazarlama hilesi'' olduğunu ifade etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat gözükara

Helal olsun adama...bir bardak çayını içemiyeceğin pintilerin milyon dolarlarını almış...olmayan sanalda gelmiş sanalda gitmiş..geçmiş olsun...avantacılar

Vahap Kalyoncu

O günde söyledim bu saçmalık diye ama oğlum bile evin yerini satın aldı 500 tl ye demem o ki enayiler olmazsa uyanıklar nasıl geçinir ha şimdi aynı görüşü bitcoin konusunda düşünüyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23