• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Kavanozda asma yaprağı saklama tarifi: Asma yaprağı salamurası

2022-06-12 11:59:03
Kavanozda asma yaprağı saklama tarifi: Asma yaprağı salamurası

Salamura turşu, asma yaprağı, beyaz peynir ve zeytin yapımında kullanılan fermantasyon yöntemi. Ayrıca fermentasyonun gerçekleşmesi için malzemelerin konulduğu ve tuz oranı %50'den fazla olan tuzlu suya da salamura adı verilir. Kavanozda asma yaprağı saklama tarifi

#1
Foto - Kavanozda asma yaprağı saklama tarifi: Asma yaprağı salamurası

Malzemeler; Dilediğiniz kadar asma yaprağı. 1 litrelik kavanoz için; 1 yemek kaşığı iri tuz, Üzerine çıkacak kadar kaynar su.

#2
Foto - Kavanozda asma yaprağı saklama tarifi: Asma yaprağı salamurası

Asma Yaprağı Salamurası Tarifi Nasıl Yapılır? Yaprakları yıkayalım ve sap kısımlarını keselim. 5-6 adet yaprağı üst üste dizelim ve kare bir form alacak şekilde katlayalım. Ardından kavanoza yerleştirelim. Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım. Üzerlerine iri tuzu ilave edelim ve üzerlerine çıkacak şekilde kaynar su ekleyelim.

#3
Foto - Kavanozda asma yaprağı saklama tarifi: Asma yaprağı salamurası

Daha önce kullanılmamış kapaklar ile kavanozları kapatalım ve ters çevirelim. Bir bez ile üzerlerini örtelim ve bir gece boyunca bu şekilde bekletelim. Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim. Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23