• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
10
Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

2022-11-11 10:28:11
Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

Vitamin ve mineral içeriği bakımından zengin olan enginarın tüketimi vücut sağlığı için önemli bir kaynaktır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak, faydalı bir besin olan enginarın vücuda etkilerinden bahsetti. İşte enginarın faydaları ve sofraların vazgeçilmezi ve zeytinyağlıların sultanı olarak bilinen kolay enginar yemeği tarifi, zeytinyağlı enginar yemeği yapımı...

#1
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak, faydalı bir besin olan enginarın vücuda etkilerinden bahsetti. Karaciğer dostu enginarın faydaları nelerdir? Güçlü bir antioksidan kaynağı olan enginar, aynı zamanda hücre yenileme özelliği taşırken yaşlanma etkilerini de geciktirir. Kanser savaşçısı enginarın yorgunluk hissini azaltmada da etkisi büyüktür.

#2
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

Kalp ve mide sağlığını koruyor Uzun yıllardır birçok akademik çalışmaya konu olan enginar, kalp ve mide sağlığını korumda etkin bir görev üstlenir. Genellikle Güney Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde yetişen enginarın günümüzde daha çok yemeklerde içi kullanılıyor. Fakat enginar yapraklarının da en az içi kadar faydalı olduğu bilinmesi gerekiyor.

#3
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

Yorgunluk hissini azaltıyor Kanser savaşçısı enginarın yorgunluk hissini azaltmada da etkisi büyüktür. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekleyen enginar, vücuttaki toksinlerin de atılımını sağlar. Sindirim sisteminin işleyişini hızlandırıyor Enginar, lifli bir yapıya sahiptir. Enginarın 100 gramı ortalama 1,2 gram posa içerir. İnsan vücudunun günde ortalama 25 gram posa ihtiyacı duyduğu göz önünde bulundurulduğunda enginar sağlam bir lif kaynağıdır.

#4
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

100 gramı yalnızca 67 kalori 100 gramı yalnızca 67 kalori içeren enginar, midenin boşalmasını geciktirmesi ve tok tutma özelliğiyle de diyetleri destekler. Ayrıca bağırsak tembelliklerini gideren enginar, sindirim sisteminin işleyişini de hızlandırır. Enginar ayrıca, kolesterolün düşürülmesine katkı sağlayan lifli yiyeceklerin de başında gelir. Bu nedenle düzenli tüketildiğinde enginar, beslenme bozukluğu ilişkili kolesterole de çözüm sağlar.

#5
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

‘Karaciğer dostu’ olarak biliniyor Bahar ve yaz aylarında özellikle tatil dönemleri alkol tüketiminde artış görülür. Halk arasında “karaciğer dostu” olarak bilinen enginar, vücutta biriken alkolün atımını kolaylaştırdığı için bu aylarda sıkça tüketilmelidir. Kilo artışı ve çeşitli ilaçların kullanımı sebebiyle zamanla karaciğerde yağlanma problemiyle de karşılaşılabilir. Enginar aynı zamanda bu yağlanmanın önüne geçmede etkili bir sebzedir.

#6
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

Enginar karaciğer enzimlerini düşürürmü? Yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve manganeze ek olarak A vitamini, B1 vitamini ve C vitaminleri içerir. Enginarın en büyük özelliği karaciğeri temizlemesinin yanı sıra safranın kolay akışını sağlamasıdır. Yapılan bazı çalışmalar, enginarın kan şekeri üzerinde olumlu etkileri olduğu sonuçlarını vermiştir. Düzenli enginar tüketimi, kan şekerinde yaşanan iniş çıkışları düzenler. Enginar yaprağı çay olarak tüketilir. Bu yaprağın faydaları arasında karaciğeri temizlemek yer alır. Enginar yaprağındaki cynarin adlı antioksidan maddeler, karaciğerde biriken zararlı toksinlerin atılmasını sağlar ve vücudu temizler. Böylece karaciğer yağlanmasını ve yağlanmaya bağlı oluşan hastalıkları da önler.

#7
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? 40 gün enginar kürü Enginar suyu ılıdıktan sonra limon suyunu ilave edin. Son olarak da balı ekleyin. Her sabah bir bardak tüketin. 40 gün boyunca düzenli olarak içtiğinizde karaciğer değerleriniz iyileşir, iltihaplanmayı ortadan kaldırır. Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. İdrar sökücü etkisi vardır, şişkinliği önler.Enginardan tam anlamıyla faydalanabilmek için… Enginarın faydalarını bilmek yeterli değil, nasıl pişirilmesi ve nasıl tüketilmesi gerektiği de önem taşıyan noktalardan. Enginarın pişirme süresi, diğer sebzelerde olduğu gibi kısa tutulmalıdır. Çünkü B1, B2 ve B6 vitaminleri ısıya hassas vitaminlerdir ve sebzeler uzun süre ateşe maruz kaldığında bu vitaminlerde kayıp yaşanır. Genel olarak zeytinyağlı yemek olarak hazırlanan enginar ayrıca az yağlı şekilde pişirilmelidir. Çünkü enginarın içeriğinde bulunan A vitamininin vücut tarafından kullanılabilmesi için zeytinyağının kullanılması gerekir. Ortalama bir enginar için kullanılacak bir tatlı kaşığı zeytinyağı, yağda eriyen vitaminlerin vücut tarafından kullanılmasını sağlar.

#8
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır? Malzemeler: 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı arpacık soğan 4/5 diş sarımsak 1 adet patates 1 adet büyük boy havuç 1 su bardağı bezelye 8 adet ayıklanmış enginar 1 adet taze sıkılmış limon suyu 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz Üzeri için: Taze fesleğen veya dereotu Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır? Enginar antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olmasından dolayı dolaşım, sindirim sistemi ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca tüm kan hücrelerini temizleyen enginarı sofranıza davet etmeye ne dersiniz? Zeytinyağlılar arasında çok sevilen kolay enginar tarifi size hem sağlıklı hem de hafif bir öğün sunacak. Evinizde kolay enginar yemeği ve zeytinyağlı enginar hazırlamak için malzemeler oldukça basit. Peki, zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik enginar yemeği tarifi, zeytinyağlı enginar yapımı... Birinci adım: Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. İkinci adım: Soğanları ve sarımsakları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Üçüncü adım: Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bezelyeleri ayrı kabın içinde hafif haşlayın. Dördüncü adım: Soğan ve sarımsakları yağda kavurup haşlamış olduğunuz havuç, bezelye ve patatesi ekleyip birlikte kavurun. Şekeri ve tuzu bu sırada ekleyebilirsiniz. Beşinci adım: Yağladığınız tencereye enginarları dizip üstüne kavurduğunuz harcı kaşık yardımıyla ekleyin. Altıncı adım: Üzerine su ve limonu ekleyip pişirmeye bırakın. Son adım: Pişen enginarlarınızın üzerini taze fesleğen ya da dereotu ekleyip servis edin.

#9
Foto - Karaciğerin dostu! Karaciğer için enginar nasıl tüketilmeli? Faydaları ve zeytinyağlı enginar tarifi

Karaciğer için enginar kürü Saraçoğlu tarifi- Bir adet orta boy enginarın tüm alt yaprakları kaynamakta olan iki su bardağı dolusu suyun içine atılır ve hafif ateşte beş dakika ağzı kapalı kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülüp suyu içilir. Aç veya tok olarak içilebilir. Bu kür bir ay müddetle haftada iki veya üç gün uygulanır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23