• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Kar sularıyla sulanıyor! Bu lezzetin ünü sınırları aştı

2024-09-15 20:36:02
Kar sularıyla sulanıyor! Bu lezzetin ünü sınırları aştı

Adana'da yetiştirilen coğrafi işaretli Turfanbeyli fasulyesinin namı ilçe sınırlarını aştı.

#1
Foto - Kar sularıyla sulanıyor! Bu lezzetin ünü sınırları aştı

Adana'nın coğrafi işaretle lezzeti tescillenen Tufanbeyli beyaz fasulyesi Feke ilçesinde de üretilmeye başlandı.

#2
Foto - Kar sularıyla sulanıyor! Bu lezzetin ünü sınırları aştı

Feke ilçesinde bin rakımlı Gedikli Mahallesi'nde bir çiftçi Tufanbeyli fasulyesini kendi bölgelerinde üretip hasat etti.

#3
Foto - Kar sularıyla sulanıyor! Bu lezzetin ünü sınırları aştı

Geleneksel yöntemlerle organik üretim yapan çiftçiler verimden ve fasulye kalitesinin yüksek olmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti.

#4
Foto - Kar sularıyla sulanıyor! Bu lezzetin ünü sınırları aştı

Üretici İbrahim Gün, bölgenin iklim şartlarının ve toprağının ürünlerde yüksek verim ve kalite oluşturduğunu ifade ederek, "Adana'nın Feke ilçesine bağlı Toroslar'ın dağlarının eteğinde geleneksel yöntemlerle fasulye hasadımızı yaptık. Coğrafi işaret ile lezzeti tescilli Tufanbeyli fasulyesi doğal kar suları ile sulanarak üretildi. Verimi ve lezzeti bizleri sevindirdi. Doğal organik bir ürün" dedi.

#5
Foto - Kar sularıyla sulanıyor! Bu lezzetin ünü sınırları aştı

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23