• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

2022-04-19 16:22:01
Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

Kan grubunuza göre nasıl beslenmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Kan gruplarının nasıl beslenmesi gerektiği uzmanlar tarafından açıklandı. İşte detaylar…

#1
Foto - Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

A Kan Grubu A kan grubundaki kişilerin sebze ağırlıklı beslenmesi gerektiği söyleniyor. Bu gruptaki kişilerin mide asitleri oldukça düşük seviyede olduğu için hayvansal protein ve yağları iyi bir şekilde eritemiyorlar. Bu yüzden sebze ve yeşillik tüketmeleri tavsiye ediliyor. Elbette bu besinleri olabildiğince en doğal ve sade hazırlanmış şekilde tüketmek önemli.

#2
Foto - Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

B Kan Grubu B kan grubunun üyelerinin sindirim sistemi hem ot hem et obur olarak beslenmeye uygun. Bu sebeple, tüm besinlerden dengeli bir şekilde beslenmesi öneriliyor. Ancak mısır, domates ve fıstık gibi besinler kilo kaybına ve yorgunluğa yol açabilir. Bu kan grubuna sahip kişilerin uzak durması gereken bir diğer yiyecek ise tavuktur. Hafif bir yemek olsa da, B kan grubundaki kişiler için felç ya da sindirim sorunları gibi rahatsızlıklar ortaya çıkarabilir. Tavuğu, kuzu ya da keçi eti gibi alternatifler ile değiştirmeliler.

#3
Foto - Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

AB Kan Grubu En nadir kan grubu olan AB, tıpkı A kan grubu üyeleri gibi düşük mide asidine sahiptir. Ama aynı zamanda, B kan grubu gibi ete karşı bağışıklıkları da vardır. Yumurta, deniz ürünleri ve yeşillikler bu kan grubu için en iyi diyettir. Ayrıca, küçük porsiyonlar ile sık sık yemek yemeleri de öneriliyor. Çünkü bu sindirim sistemleri için en iyi yöntemdir.

#4
Foto - Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

0 Kan Grubu Bu kan grubuna sahip insanlar yüksek mide asidine sahiptir. Bu yüzden, hayvansal protein ve yağları çok iyi şekilde sindirebilirler. Yüksek proteinden oluşan bir beslenme programı tavsiye ediliyor. Et, balık, sebze ve meyveler tamamen serbest. Ancak tahıl, fasulyeler ve bakliyatlar vücutlarında yağ olarak depolanacağı için kaçınmaları daha iyi olur.

#5
Foto - Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

Kan grubuna göre diyet etkili mi? Dr. Peter d’Adoma tarafından binlerce kişi üzerinde yapılan deneyler ile bir kitap halinde sunulan bu diyet programında, kişinin kan grubu ile uygun bir şekilde beslenmesinin sağlık ve diyet ile doğrudan bir ilişkisi olduğu belirtilmektedir. Kitapta bulunan iddiaya göre kişinin kan grubu özelliklerine göre beslenmesi sayesinde daha sağlıklı ve daha zayıf olabileceği belirtilmektedir. Bilimsel olarak net bir şekilde kanıtlanmış bir faydaya sahip olmasa da bugün kan grubuna göre diyet birçok kişi tarafından uygulanmaktadır. Beslenme uzmanları bu diyet programını net olarak savunmasa da uygulayan kişilerde de bugüne kadar büyük bir rahatsızlık ile karşılaşılmamıştır.

#6
Foto - Kan grubunuza göre nasıl beslenmelisiniz?

Temel olarak kan grubuna göre diyet programları hazırlanırken, besin odaklı bir liste göz önünde bulunduruluyor. Ancak listede mineral veya vitamin önerileri yer almamak ile birlikte yüksek tansiyon ve kolesterol hastalıklarında ya da şeker hastalıklarında diyet listelerinin sorunlar ortaya çıkarabileceği düşünülüyor. Aslında diyet bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi fikri ile ortaya çıkarken, kilo vermek için diyetin uygulanması pek savunulmuyor. Yani kilo verme programlarında çok etkili bir diyet olarak görünmüyor. Uygulayan kişiler arasında ideal bir şekilde 4-6 kilo arasında kilo verme oranı bulunduğu görülüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23