• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Kadayıflı revani tarifi: Tel kadayıflı cevizli revani tarifi nasıl yapılır?

2022-03-31 20:01:54
Kadayıflı revani tarifi: Tel kadayıflı cevizli revani tarifi nasıl yapılır?

Nefis bir tatlı. Revaniyi birde böyle deneyin çok seveceksiniz. Muhteşem kadayıflı revani ( Tam ölçülü ) tarifi nasıl yapılır?

#1
Foto - Kadayıflı revani tarifi: Tel kadayıflı cevizli revani tarifi nasıl yapılır?

Kadayıflı cevizli revani bu revaniye bayılacaksınız tarifi için malzemeler; 4 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı kadayıf (Kavrulmuş), 1 çay bardağı ceviz içi, Şerbeti İçin, 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, Birkaç damla limon suyu, Üzeri İçin; İri çekilmiş ceviz, Kavrulmuş kadayıf,

#2
Foto - Kadayıflı revani tarifi: Tel kadayıflı cevizli revani tarifi nasıl yapılır?

Kadayıflı cevizli revani bu revaniye bayılacaksınız tarifi nasıl yapılır? İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın bir taşım kaynayınca limon suyu ilave edin kısık ateşte 13 dakika pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın.

#3
Foto - Kadayıflı revani tarifi: Tel kadayıflı cevizli revani tarifi nasıl yapılır?

Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpın. İrmiği ekleyip çırpın. Son olarak kavrulmuş kadayıf ve iri çekilmiş ceviz ekleyip spatula ile karıştırın.

#4
Foto - Kadayıflı revani tarifi: Tel kadayıflı cevizli revani tarifi nasıl yapılır?

Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpın. İrmiği ekleyip çırpın. Son olarak kavrulmuş kadayıf ve iri çekilmiş ceviz ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayın. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya yakın soğuk şerbeti dökün. 1-2 saat dinlendirin servis yapın. Afiyet oslun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23