• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
İran'da halk savaş çağrısında bulundu!

2024-04-02 01:41:06
İran'da halk savaş çağrısında bulundu!

İran'ın başkenti Tahran'da yüzlerce kişi, İsrail'in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran’a ait konsolosluk binasına düzenlediği ve 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı protesto etmek için sokaklara döküldü. Protestocular savaş çağrısı yaptı.

#1
Foto - İran'da halk savaş çağrısında bulundu!

İran'ın başkenti Tahran'da yüzlerce kişi, İsrail'in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran’a ait konsolosluk binasına düzenlediği ve aralarında Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi’nin de bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı protesto etmek için sokaklara döküldü.

#2
Foto - İran'da halk savaş çağrısında bulundu!

Tahran’daki Filistin Meydanı’nda toplanan öfkeli kalabalık, Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami’ye seslenerek, "Selami, İran'dan Golan’ı füzeler ile vur", “Devrim Muhafızları füzeye füzeyle karşılık ver”, “İsrail yok olacak, Filistin kazanacak” sloganları attı.

#3
Foto - İran'da halk savaş çağrısında bulundu!

Suriye'de faaliyet gösteren İran destekli Fatimiyyun Tugayları, Hizbullah ve Filistin’e ait bayrakların dalgalandığı gösteride “Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD” ve “İntikam, intikam”, “İsrail, senin düşmanın benim” yazılı pankartlar taşındı. İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Zahidi'nin öldüğünü duyurdu.

#4
Foto - İran'da halk savaş çağrısında bulundu!

Zahidi'nin bir dönem Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye ve Lübnan sorumlusu olarak görev yaptığı belirtildi. İran Devrim Muhafızları Ordusu, Şam’daki diplomatik misyonuna “İsrail tarafından” düzenlenen saldırıda ölenler arasında ikinci bir general ile beş mensubu daha bulunduğunu duyurdu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bozkurt

Ey İran halkı! Kolpacı yönetiminiz İsrail'le savaşamaz . ABD ye yaptıkları gibi İsrail'in üslerinin yakınına bir kaç füze atar, bir kaç İsrail askeri beyin travması geçirir o kadar (Trump'ın söylediklerinden aktarım) ve sizinde bu gazınız alınmış olur.Sizde buna gaza ettuk dersüz. İsrail ve İran birbirini konsolide eden iki güçtür. Bu bölgede birbirlerini bahane ederek sınırlarını ve etkilerini güçlendirdiler. İran İsrail'e savaş açamaz ama mesele Ermenistan'nın güvenliği olunca yada Zengezur koridoru olunca aslan kesilir . Yeter ümmeti kandırdığınız. İslam medeniyetinin çekirdek devleti Türkiyedir. korkarım bizlerde o güne hazır değiliz henüz. Allah dinini tamamlayacaktır kuşkusuz. Vasıtası bu necip millet olabilirse ne mutlu bize

Hadi artık

İran artık saldır İsraile
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23