• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
3
Herkesin gözü onlardaydı! Başak Demirtaş'ın "Aday olmayacağım" çıkışının ardından DEM Parti'den flaş "İstanbul" kararı

2024-02-07 15:23:08
Herkesin gözü onlardaydı! Başak Demirtaş'ın “Aday olmayacağım” çıkışının ardından DEM Parti'den flaş “İstanbul” kararı

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti'den İBB adayı olup olmayacağı tartışılan Başak Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamayla aday olmayacağını duyurdu. Demirtaş'ın kararının ardından DEM Parti'den konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada; İBB adayının önümüzdeki günlerde ilan edileceği belirtilirken, Başak Demirtaş'a ise verdiği destekten ötürü teşekkür edildi.

#1
Foto - Herkesin gözü onlardaydı! Başak Demirtaş'ın "Aday olmayacağım" çıkışının ardından DEM Parti'den flaş "İstanbul" kararı

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını duyurdu. Demirtaş, kararın DEM Parti ile istişare sonucu alındığına dikkat çekti. Parti'den yapılan açıklama şu şekilde:

#2
Foto - Herkesin gözü onlardaydı! Başak Demirtaş'ın "Aday olmayacağım" çıkışının ardından DEM Parti'den flaş "İstanbul" kararı

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için yaptığı irade beyanıyla partimizin seçim politikalarını destekleyerek bizleri daha da güçlendiren Başak Hanım’la sürecin başından itibaren istişare halindeyiz. Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım’la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerimiz ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23