• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Erdoğan'dan müttefiklere terör mesajı

2024-07-12 02:36:55
Erdoğan'dan müttefiklere terör mesajı

NATO Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin önde gelen yayın kuruluşlarından birine açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını devam ettirmesi durumunda, bölgenin savaş riskiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

#1
Foto - Erdoğan'dan müttefiklere terör mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Amerika’da American Newsweek dergisine konuştu. Erdoğan'ın gündeminde terörle mücadele başta olmak üzere, İsrail'in Gazze saldırıları, Rusya-Ukrayna savaşı gibi pek çok başlık vardı.

#2
Foto - Erdoğan'dan müttefiklere terör mesajı

Erdoğan'ın en önemli gündemi terörle mücadeleydi. Ayrım yapmadan bütün terör örgütlerine karşı mücadele yürütüldüğünü ancak şu ana kadar Türkiye'nin, müttefiklerinden beklenen düzeyde destek alamadığını söyledi. Terör örgütlerinin elebaşlarının meşru aktörler olarak kabul edilmesinin, ittifak ruhuyla örtüşmediğini vurguladı.

#3
Foto - Erdoğan'dan müttefiklere terör mesajı

Erdoğan, terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve FETÖ'ye verdiği destek nedeniyle Washington'ı eleştirdi, Biden'la farklı bakışlara sahip olduklarını belirtti. Erdoğan Türkiye'nin, Suriye'de bir barış iklimi için çabaladığını, bütün bu çatışmaların çözümünün Suriye'de toprak bütünlüğünün temelinde yeni bir toplumsal birliktelik olduğunu ifade etti. Suriye'nin terörden tamamen arındırılmış ve Suriyeliler tarafından yönetilen müreffeh bir devlet olmasını arzuladığını belirtti. Erdoğan, bölgede bir terör devleti kurabileceğini düşünenler için bunun bir hayal olduğunu ve asla gerçekleşmeyeceğini söyledi.

#4
Foto - Erdoğan'dan müttefiklere terör mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Avrupa ve Ortadoğu'da yaşanan gerilimlerin çok daha büyük çatışmalara dönüşme potansiyeli taşıdığını dile getirdi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını devam ettirmesi durumunda, bölgenin savaş riskiyle karşı karşıya kalacağını söyledi. Rusya-Ukrayna savaşında ise Türkiye'nin bir taraf olmayacağını dile tekrarladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile her konuda aynı fikirde olmadığını ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23