• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

2023-07-18 09:00:46
Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

Elma dilim patates kızartması nasıl yapılır? Restoran usulü elma dilim patates kızartırken öğrenmeniz gereken püf noktalar.

#1
Foto - Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

Restoran usulü elma dilim patates kızartması tarifi ve püf noktaları - Elma dilim patates kızartması genellikle restoran ve lokantalarda tüketilir. Evde elma dilim patates yapımı esasında oldukça kolay ve lezzetlidir. Kahvaltılarda yenebileceği gibi akşam yemeğinde de tüketilir. Fırından geçen tütsülenmiş tadı onu son yılların gözdesi yapmıştır. Peki evde elma dilim patates kızartması nasıl yapılır?

#2
Foto - Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

*Elma dilim patates, hem lezzetli hem de kolay bir yemek. Patatesleri elma dilimi şeklinde kesip, baharatlarla harmanlayarak fırında pişiriyorsunuz.

#3
Foto - Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

*Bu kadar basit. Elma dilim patatesi ister ana yemek olarak, ister yan yemek olarak servis edebilirsiniz.

#4
Foto - Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

*Ayrıca üzerine peynir, maydanoz, dereotu gibi malzemelerle de süsleyebilirsiniz. Elma dilim patates yapımı için gerekli malzemeler ve tarif aşağıda yer alıyor.

#5
Foto - Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

Malzemeler: - 4 adet orta boy patates - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı kırmızı biber - 1 çay kaşığı kekik - 1 çay kaşığı pul biber

#6
Foto - Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

Yapılışı: 1. Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Elma dilimi şeklinde kesin ve bir kaseye alın. 2. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve pul biberi bir kasede karıştırın. Patateslerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın. 3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patatesleri tek sıra halinde dizin. 4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Arada bir çevirerek kızarmasını sağlayın. 5. Fırından çıkardığınız patatesleri istediğiniz şekilde süsleyin ve sıcak servis yapın.

#7
Foto - Elma dilim patates yaparken deneyin! Ne dibine yapışıyor ne yağ çekiyor

ELMA DİLİM PATATES YANINA NE GİDER? Bu tarif, hem ana yemek hem de garnitür olarak servis edilebilir. Elma dilim patatesin yanına yoğurtlu bir salata veya kızarmış tavuk çok yakışır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23