• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

2023-04-15 16:12:29
Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

Fazla yaptığınız yemekleri ısıtıp ertesi gün de yemek çok büyük bir kolaylıktır. Ancak bazı besin maddelerini ikinci kez ısıtarak sofraya getirmek çok tehlikeli. İşte o besinler... Patates Haşlanmış, püre yapılmış veya kızartılmış patatesi tekrar ısıtmanız önerilmez. Sindirimi bozabilir.

#1
Foto - Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

Mantar Avrupa Gıda Bilgi Konseyi’ne göre mantarlar, enzimler ve mikroorganizmalar tarafından kolayca yok edilebilen proteinlere sahiptir. Bu nedenle uygun koşullarda muhafaza edilmezse mantarlar hızla bozulabilir ve yeniden ısıtıldıktan sonra mide rahatsızlığına neden olabilir.

#2
Foto - Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

Deniz ürünleri Deniz ürünlerinin fırında veya mikrodalgada tekrar ısıtılması önerilmez. Çünkü hızla bozulabilir ve gıda zehirlenmesine yol açabilirler.

#3
Foto - Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

Pilav Pilavın içinde oluşabilen ve Bacillus cereus adı verilen bir bakteri var. Bu bakterinin sporları hem zararlı hem de ısıya dayanıklıdır. Bu nedenle pilav yaptıktan sonra uzun süre oda sıcaklığında bekletmeden bir an önce yiyin.

#4
Foto - Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

Kereviz Bu gıda ısıtıldığında nitritlere dönüşen nitratlar içerir. Bunlar vücut için tehlikeli olabilecek bileşiklerdir.

#5
Foto - Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

Ispanak Ispanaklar yeniden ısıtıldığında sebzenin içindeki nitrat, önce nitrite sonra da nitrozaminlere dönüşebilir. Bazı nitrozaminler kanserojendir ve vücudun oksijen taşımasını etkileyebilir.

#6
Foto - Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

Tavuk Tavukları yeniden ısıtmanın tehlikeli olduğunu duymuşsunuzdur. Bu yiyecek kesin olarak gıda zehirlenmesine yol açmasa da dikkatli olmak gerek. Uzmanlara göre, bakterilerden kurtulmak için tavuğu en az 80 derece ısıtmak gerekir.

#7
Foto - Çok Tehlikeli! Bu yi̇yecekleri̇ sakın i̇ki̇nci̇ kez ısıtmayın

Yumurta Yumurtaları veya yumurta içeren yemekleri asla iki saatten fazla buzdolabından çıkarmamalısınız. Aynı şekilde soğumuş yumurtaları da kesinlikle ısıtmamalısınız. Salmonella gibi bakteriler yumurtalı yemeklerde hızla çoğalarak ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23