• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
15
Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

2020-04-18 17:17:16
Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Ordu’nun Perşembe ilçesindeki kafesler içinde üretilen kafes balıkları, Tarım Bakanlığı tarafından balık üretimin arttırılması adına başlatılan kampanya sonrası, içerisinde ciddi antioksidanlar bulunduran ve Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendiren somon balıklarına talep ciddi oranda arttı.

#1
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Ordu’nun Perşembe ilçesindeki kafeslerde üretilen kültür balıkları Rusya, Japonya ve Avrupa’ya ihraç ediliyor.

#2
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Perşembe ilçesinin 500 metre açıklarında kurulan kafeslerde her yıl binlerce ton balık üretiliyor.

#3
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Yaklaşık 25 yıl önce üretimine deneme amaçlı başlanan ve gittikçe üretimi arttırılan kültür (kafes) balıklarının kilosu 30-40 TL arasında satılırken, yetişkin bir bütün balığın fiyatı 150 TL’ye kadar yükselebiliyor.

#4
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Kimyasal madde ile üretilemeyen ve düzenli olarak gerekli kontrollerin yapıldığı havuz balıkları, 2 yıldır Rusya ve Japonya ülkelerine de ihraç ediliyor.

#5
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Korona virüse karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutulması büyük önem taşıyan somon balığı da Karadeniz sularındaki kafeslerde üretiliyor.

#6
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından balık tüketiminin artırılması amacıyla 3-4-5 Nisan’da ’Evde Hayat, Sofrada Balık’ sloganıyla kampanya başlatmasıyla birlikte balıkçılar, özellikle somon balığına ciddi bir rağbet olduğunu belirtiyor.

#7
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Yavru bir somon balığının ideal boyutu olan 3 buçuk kilograma ulaşması ise yaklaşık 1 buçuk yıl sürüyor.

#8
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

“Somon balığına talep oluştu” - Perşembe ilçesinde çiftlik balığı üreticisi Ali Sezer, başlatılan kampanya sonrası daha çok yurt dışına ihraç edilen somon balığına Türkiye’de ciddi bir talep olduğunu belirtti.

#9
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Perşembe ilçesinde çiftlik balığı üreticisi Ali Sezer “Karadeniz bölgesinde yıllık yaklaşık 10 bin ton somon balığı üretiyoruz." dedi.

#10
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Sözlerini sürdüren Sezer "Vatandaşlarımız haftada bir kilo evlerine balık götürürse o da bizi mutlu eder. Genelde balıkları ihracata ihracata veriyorduk ama şuan gitmiyor. Uygulama bizim için çok iyi oldu. Vatandaşların tanıması ve bu balığın Norveç balığından daha iyi olduğunu adına başlatılan bu uygulama bizleri de mutlu etti” ifadelerinde bulundu.

#11
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

"Somon balıklarına verilen yemlerde dünyanın en güçlü antioksidanı bulunuyor" - Su Ürünleri Mühendisi Orkun Sezer de Perşembe ilçesinde 1993 yılından bu yana kafes sisteminin devam ettiğine değinerek, insanların tedirgin olmaması gerektiğini ve doğal ortamlarda yetiştirildiğini aktardı.

#12
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Ürünleri Mühendisi Orkun Sezer, özellikle somon balıklarına verilen yemlerde ciddi bir antioksidan olduğuna ve korona virüsüne karşı somon balığının etkili olduğunu söyledi.

#13
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Sezer, “Somon balıklarına yedirdiğimiz yemlerde dünyanın en güçlü antioksidanı olan ‘aktaksantin’ de bulunuyor. Bu antioksidan da günümüzdeki korona virüsüne karşı bayağı bir faydalı olduğu biliniyor. Her birey için tavsiye ediliyor özellikle çocuklar için Omega-3 bakımından zengin bir besin. Bağışıklığı güçlendiriyor. En sağlıklı besinlerden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

#14
Foto - Bakanlık üretimi için harekete geçmişti... Salgın sonrası talep patlaması!

Sezer ayrıca, ilçede yıllık 3 bin ton kadar üretilen balıkların Rusya, Japonya ve az sayıda da olsa Avrupa’ya ihraç edildiğini sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23