• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Aşçılık sırrı: Nohut yemeğinin lokum gibi olmasını sağlayan teknik!

2023-11-28 11:36:47
Aşçılık sırrı: Nohut yemeğinin lokum gibi olmasını sağlayan teknik!

Nohut yemeği pişirirken saatlerce hazırlık yapmanızı önleyecek *aşçılık* sırrı. Bu bilgiler sayesinde nohut yemeğini daha hızlı yapabilirsiniz. Üstelik nohutlar lokum gibi olacak. Nohut, pişirme süresi açısından en uğraştırıcı yemeklerdendir. Çoğu ev hanımı nohudu saatler öncesinden su dolu kapta bekletir. Ancak işinizi kolaylaştıracak hızlı bir teknikle nohut yemeğini çabucak pişirebilirsiniz.

#1
Foto - Aşçılık sırrı: Nohut yemeğinin lokum gibi olmasını sağlayan teknik!

YAPMANIZ GEREKEN ÇOK BASİT Nohutları güzelce yıkayıp tencereye alın. Üzerini aşacak şekilde su ilave edin ve ortalama 50 dakika kadar kaynatın. Kaynama aşaması sona erdiğinde ocağın altını söndürün ve tencere biraz limon sıkıp haşlayın. Limon nohut haşlamanın püf noktasıdır. Dağılmadan kabuğunun yumuşamasını sağlar gazını yok eder lezzet katar. Özel not: Pişirme işlemi tamamlandığında ocak üzerinden uzaklaşın ve tencereye bir kase buz ekleyerek nohutlarınıza hızlı bir şekilde pişirme etkisi katlayabilir ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

#2
Foto - Aşçılık sırrı: Nohut yemeğinin lokum gibi olmasını sağlayan teknik!

ISLANMAMIŞ NOHUDA DAHA FAZLA SU EKLEYİN Sabah.com.tr'de yer alan paylaşıma göre, Islatılmamış nohut ise yine düdüklü içerisinde kesinlikle, ıslatılmış nohuta göre daha fazla su çekeceği için, artı olarak 2-3 parmak kadar daha fazla su doldurulmalıdır. Islanmamış nohutun pişirme zamanı ise, düdüklü tencere içerisinde 35 dakika olarak bilinmektedir. NOHUDU YUMUŞATMAK İÇİN NE YAPILIR? Yaylabakliyat.com'da paylaşılan bir içeriğe göre, Nohut bir gece öncesinden üzerini 2 parmak geçecek kadar suya koyulur ve suyun içine bir tatlı kaşığı karbonat atılırsa nohut yumuşayacak, şişecek ve daha hızlı pişecektir. Islatılan nohut süzülür. Nohut düdüklü veya normal tencereye alınarak üzeri 3 parmak geçecek kadar su koyulur ve haşlanmaya bırakılır.

#3
Foto - Aşçılık sırrı: Nohut yemeğinin lokum gibi olmasını sağlayan teknik!

NOHUT YEMEĞİ PİŞİRMENİN 5 PÜF NOKTASI Nohut pişirmek, lezzetli bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktaya sahiptir. İşte nohut pişirirken dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar: 1. Nohutu İyi Yıkayın: Nohutları iyice yıkamak, üzerindeki fazla tuzları ve tozları temizlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, yıkama işlemi nohutun şişmesine ve daha iyi pişmesine yardımcı olur. 2. Nohutları Suda Bekletin: Nohutları ıslatmak, onların şişmesini kolaylaştırır ve pişirme süresini kısaltır. Genellikle bir gece önceden ıslatma işlemi yapılır. Suya bir miktar karbonat eklemek de nohutların daha hızlı şişmesine yardımcı olabilir. 3. Taze Su Kullanın: Nohutları pişirirken suyunuzu değiştirin. Bu, nohutun üzerinde biriken köpük ve fazla tuzdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. 4. Yumuşayana Kadar Yavaşça Pişirin: Nohutları yavaşça pişirmek, daha iyi bir kıvam elde etmenize yardımcı olur. Ani sıcaklık değişimleri nohutun kabuğunu sertleştirebilir. 5. Baharat Ekleyin: Nohutları pişirirken lezzet katmak için baharatlar ekleyebilirsiniz. Kimyon, karabiber, tuz gibi baharatlar nohut yemeğine lezzet katar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23