• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
 Alluciye tarifi! Alluciye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yeşil erikli yöresel Mardin yemeği alluciye tarifi

2022-07-27 21:15:09
Alluciye tarifi! Alluciye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yeşil erikli yöresel Mardin yemeği alluciye tarifi

Binlerce yıldır pek çok kültüre ve dine ev sahipliği yapan Mardin'in çeşitli mutfağını merak edenler için, Mardin yöresel yemeklerden bir tarif vereceğiz. En pratik alluciye tarifi nedir? Mardin'in ünlü lezzetlerinden biri olan alluciye tarifi haberimizde...

#1
Foto - Alluciye tarifi! Alluciye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yeşil erikli yöresel Mardin yemeği alluciye tarifi

Alluciye (Ekşili Erik Yahnisi) , içinde kemikli yağlı kuzu veya koyun eti ve ekşi yeşil erik bulunan bir etli yemektir. ALLUCİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER- 250 gr kuzu kuşbaşı veya kemikli kuzu eti, 15-20 tane yeşil erik, Yarım demet maydanoz, 6-7 dal taze soğan, Yarım limonun suyu, Tuz.

#2
Foto - Alluciye tarifi! Alluciye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yeşil erikli yöresel Mardin yemeği alluciye tarifi

ALLUCİYE TARİFİ YAPIMI- Etimizi suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Bir su bardağı kadar su ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.

#3
Foto - Alluciye tarifi! Alluciye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yeşil erikli yöresel Mardin yemeği alluciye tarifi

Et yumuşadıktan sonra yıkayıp, ayıkladığımız yeşil erikleri ekliyoruz. Erikler yumuşayınca, doğranmış maydanozu ve soğanı ekliyoruz (taze soğanın sadece yeşil kısmını kullanıyoruz). Limon ve tuz ekleyip, bir iki dakika daha kaynatıyoruz. Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23