• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Ahmet Hakan, "Bu kaçınılmazdı" diyerek tüm Türkiye’ye ilan etti! İşi o yalana kadar vardırdılar

2023-10-27 15:16:39
Ahmet Hakan, “Bu kaçınılmazdı” diyerek tüm Türkiye’ye ilan etti! İşi o yalana kadar vardırdılar

Ahmet Hakan, Filistin’deki katliamın, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı kutlamalarındaki eğlence dozunu biraz azaltmasının kaçınılmaz olduğuna işaret etti. “İktidarda Millet İttifakı olsaydı da bu ağırlaştırmayı, bu azaltmayı yapmak durumunda kalacaktı” ifadelerini kullanan Hakan, Hürriyet’teki yazısında şunları kaydetti:

#1
Foto - Ahmet Hakan, "Bu kaçınılmazdı" diyerek tüm Türkiye’ye ilan etti! İşi o yalana kadar vardırdılar

“29 Ekim günü, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü. Yüzüncü yıl nedeniyle kutlamaların hem görkemli olması hem de sürece yayılması şart. * Süreç de başlamış durumda zaten: * Yüzüncü yıl için özel marşlar besteleniyor, yurdun dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleniyor, birbirinden kıymetli sergiler açılıyor, sinema filmleri gösterime giriyor, havai fişek ve dron gösterileri hazırlanıyor, valilikler kendi programlarını hayata geçiriyor, belediyeler boş durmuyor, şirketler anlamlı işlere imza atıyor. Kısacası... Resmi ve sivil alanda büyük bir faaliyet var.

#2
Foto - Ahmet Hakan, "Bu kaçınılmazdı" diyerek tüm Türkiye’ye ilan etti! İşi o yalana kadar vardırdılar

Bu arada Filistin’deki insanlık trajedisi de hız kesmeden devam ediyor. Yüz binlerin üzerine bombalar atılıyor. Her 15 dakikada bir çocuk katlediliyor. Bebek cenazelerinin fotoğrafları geliyor. Hastanelerde hastalar ölüme terk edilmiş durumda. Gıda yok, su yok, elektrik yok, yakıt yok. Kısacası... Filistin’de eşi benzeri görülmemiş bir katliam var. * Böyle bir trajedinin yüzüncü yıl kutlamalarını biraz ağırlaştırması, kutlamalardaki eğlence dozunu biraz azaltması kaçınılmazdı. Hiç kimse merak etmesin: İktidarda Millet İttifakı olsaydı da bu ağırlaştırmayı, bu azaltmayı yapmak durumunda kalacaktı.

#3
Foto - Ahmet Hakan, "Bu kaçınılmazdı" diyerek tüm Türkiye’ye ilan etti! İşi o yalana kadar vardırdılar

Ama yıllardır AK Parti hükümetlerine karşı etkili bir muhalefet dilini ve yolunu bulamayanlar, çeyrek asırdır tekrarladıkları o yorgun ve bayat tezi, yeniden tedavüle sokmaya çalışılıyorlar: “Bunlar Cumhuriyet düşmanı.” Bu hükümet Cumhuriyet düşmanı olduğu için Filistin’i bahane edip Cumhuriyet kutlamalarından kaçmaya çalışıyormuş. Bazen ima ettikleri, bazen de açıkça söyledikleri şey bu. İktidarı yıpratmak için her türlü gerçeği eğip bükmeyi alışkanlık haline getiren bazı aşırı tipler ise işi “Filistin nedeniyle Cumhuriyet kutlamaları yasaklandı” yalanına kadar vardırıyorlar. * Kimse de sormuyor: İyi de kardeşim Cumhuriyet kutlamalarını yasaklamak için fırsat kollayan Cumhuriyet düşmanı bir hükümet, daha Gazze olayı ortada yokken... - Cumhuriyet’in yüzüncü yılı için dört dörtlük bir marş yarışması düzenler mi? - Kendisine temel slogan olarak “Türkiye Yüzyılı” sloganını seçer mi? - Ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinlikler planlar mı? - İletişim Başkanlığı olarak etkili bir kutlama programı ortaya koyar mı?”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23